Gepubliceerd op

Expeditie Grunnen op bezoek

Afgelopen zondag werd Layla Koopal vereerd met een bezoek van de
makers van het RTV NOORD programma Expeditie Grunnen. Ze hadden vernomen dat Layla in quarantaine thuis was.

Vertel eens Layla: Is dat de reden dat Sinterklaas niet bij Frans Koopal
terecht kan dit jaar ?
Layla: Nee hoor. Dat is niet de reden. Maar in de periode dat Sinterklaas en
zijn Pieten bij ons komen, heerst er altijd een ontzettende gezellige drukte.
Iedereen is uitgelaten en heeft er zin in. Een gekkenhuis.
De vraag rees: Hoe gaan we dit jaar alles aanpakken?

We hadden al een strategie uitgewerkt om alles volgens de regels van het
RIVM in goede banen te leiden. Het was bijna een militaire operatie aan het worden. We hadden tijdslots bedacht, aparte ruimtes, looproutes, kleedsters apart, de schminkers op de juiste afstand van elkaar, maximaal aantal mensen per tijdslot, iedereen goed geïnstrueerd, mondkapjes, handschoenen aan, speciale sets per persoon, ontsmettingsprocedures, etcetera.

Maar hoe we het ook bekeken, het voelde niet goed. Op deze manier kunnen en willen we niet werken. Het werd zo klinisch en afstandelijk. Maar ook organisatorisch werd het haast onmogelijk. Waarop we als team samen hebben besloten om dit jaar Sinterklaas verzorgen over te slaan.

Voor mij persoonlijk is het een drama. Sinterklaas is echt mijn grote liefde.
En ik wist dat door dit besluit vele hulp sinterklazen gedupeerd zijn.
Maar het is op dit moment echt niet mogelijk om het anders te doen. Ik word regelmatig gebeld met de vraag: “Maar mij wil je toch wel schminken?” Nee. Helaas. Dit jaar geen één Sinterklaas….met pijn in ons hart.

Wél kunnen we onze gebruikelijke werkzaamheden voor haarwerken conform de RIVM richtlijnen uitvoeren en dat doen we dan ook met met alle liefde en optimale veiligheid voor iedereen!

Televisie link, van 4:12-6:23 is het stukje over Frans Koopal: https://www.rtvnoord.nl/tv/programma/10253/Expeditie-Grunnen-1-5-meter/aflevering/36113 – staat niet meer online en is dus helaas niet meer te bekijken

Artikel link: https://www.rtvnoord.nl/nieuws/761792/Onderneemster-in-tranen-Voor-het-eerst-in-mijn-hele-leven-mis-ik-Sinterklaas