Gepubliceerd op

Ik ga naar India en neem mee … een snor

Deze week kwam er iemand schoorvoetend bij ons binnen met een in haar ogen een ‘rare’ vraag.. Wij zijn wel wat gewend dus wij vinden niet snel iets ‘raar’.

“Ehhh, nou….ehhh, ja ik weet niet of ik hier wel goed ben, ehhh….nou ja, het zit zo…ehhhh” (stilte). “Nou, ehhhh…ik wil eigenlijk een baard om er meer als een man uit te zien.” “Nou, geen probleem; die hebben we volop” zei ik. “Loop maar even mee, dan laat ik zien wat we allemaal hebben.” En zo lopen we -al pratend- samen richting de baarden, wenkbrauwen en snorren. Ondertussen al iets meer op haar gemak, vraag ik of ze al een bepaald model in gedachten had. En terwijl we bij de baarden staan, vertelt ze me het verhaal.

Ze gaat alleen op reis, naar India. Een reis met een missie, want een vriend van haar is overleden en ze gaat bij zijn ouders langs die daar wonen. En aangezien reizen als vrouw alleen soms wat gevaren kan opleveren, wil ze zich vermommen als man. En zo was ze op het idee gekomen om zich een baard aan te laten meten. Ik ben zelf ook in India geweest en snap het helemaal. En ik vertel dat in verband met de warmte daar, het misschien beter is om een snor te nemen in plaats van een baard. Dat leek haar ook wel een goed idee. Dus ze zoekt een snor uit en we zetten deze even op. Provisorisch, met wat tape.

Ondertussen hadden we de grootste lol, ze had veel humor en moest ook wel erg lachen om het idee met de snor te lopen. De spiegel had ze nog niet ingekeken, maar het voelen van dat haar onder haar neus gaf de slappe lach. Op het moment dat ze in de spiegel keek barstte ze in lachen uit, keek weer in de spiegel, keek weer naar mij, weer in de spiegel…en lachen! Het was even wennen natuurlijk als je ineens jezelf met snor ziet staan!

Ik vond haar verhaal bijzonder en zo leuk hoe vrolijk ze was, dat ik haar vroeg of ik een foto mocht maken van haar, met en zonder snor, om te delen op de site en socials. Geen probleem! Dus Ben (wat vrouw betekent in het Hindi) hier sta je! Dank voor je mooie verhaal.