Veel gestelde vragen (FAQ)

Een overzicht met veel gestelde vragen over haarwerken.


Voelt het niet benauwd aan op je hoofd?

Nee, de haarwerken zijn gemaakt van materialen die voor een goede ventilatie zorgen. De meeste haarwerken zijn voorzien van mazen. Zelfs bij hoge temperaturen zorgt dit voor voldoende doorlating van lucht.

Beïnvloedt haarwerk mijn eigen haar?

Hiervoor hoeft u niet bang te zijn. De natuurlijke haargroei wordt op geen enkele wijze beïnvloed of belemmerd. Uw eigen haar zal door het dragen van een haarwerk niet uitvallen.

Heeft haarwerk ook onderhoud/verzorging nodig?

Jazeker. Net als natuurlijk haar kan het niet zonder. Ook haarwerk moet geregeld gekamd, geborsteld en gewassen worden. Sommige dingen kunt u zelf doen, zoals borstelen en wassen. Andere dingen, zoals knippen en in model brengen, kunnen beter aan de haarwerkspecialist overgelaten worden. Meer informatie hierover is te vinden op de pagina’s:

Kan ik een vergoeding voor mijn haarwerk krijgen?

In principe kunt u met een doktersverklaring een vergoeding krijgen.

Wilt u weten wat u vergoed krijgt van uw verzekeraar of andere verzekeraars dan kunt u ook op de website van independer de meest recente bedragen vinden van bijna alle zorgverzekeraars. https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/pruiken.aspx

Hoe lang gaat haarwerk mee?

Dat is een moeilijk te beantwoorden vraag omdat slijtage afhangt van de omstandigheden. Wij zijn van mening dat het verstandig is om in ieder geval een extra haarwerk aan te schaffen. Net als een extra bril kan dit zeer plezierig zijn. Enkele ziekenfondsen staan u toe per jaar twee haarwerken aan te schaffen. In sommige gevallen mag u er zelfs één voor reserve aanschaffen. Raadpleeg hiervoor uw ziektekostenverzekeraar.

Zijn haarwerken er ook voor mannen en kinderen?

Iedereen, man of vrouw, ongeacht de leeftijd, kan bij ons een haarwerk vinden. Ook kinderen zullen bij ons zeker een keuze kunnen maken. Voor hen zijn er speciale kinderhaarwerken. Wij hebben voor iedereen een model dat in de smaak valt.

Kan een ander zien dat je een haarwerk draagt?

Nee, iemand zal niet zien dat u haarwerk draagt. Ons haarwerk voldoet aan de eisen die eraan gesteld mogen worden. Onze collectie haarwerk is van hoge kwaliteit. De materialen die hiervoor gebruikt worden zorgen ervoor dat uw haarwerk niet van echt haar te onderscheiden is. Wij leggen u uit hoe u uw haarwerk het beste kunt dragen en onderhouden. Zo kunt u zich zelfverzekerd onder de mensen begeven.

Kan een haarwerk ook afwaaien?

Nee, een haarwerk waait niet af. Doordat wij ons haarwerk op maat afwerken past deze u perfect. Er zijn verschillende mogelijkheden om ervoor te zorgen dat haarwerk goed blijft zitten, zonder dat het comfort er onder lijdt. Mocht aanpassing na verloop van tijd nodig zijn, dan is het raadzaam contact met ons op te nemen.

Is het mogelijk met een haarwerk te sporten?

Sporten terwijl u een haarwerk draagt is mogelijk. Voor extreme of bijzondere gevallen kunnen wij extra voorzieningen treffen om een goede bevestiging te garanderen.

Mag ik met het haarwerk ook in de regen lopen?

Ja, dat levert geen problemen op. Als het erg nat is, kunt u het voorzichtig droog deppen.

Moet ik ook eerst naar de kapper als ik een haarwerk wil passen?

Nee, dit is niet nodig. Alle kappersdiensten kunnen door ons verzorgd worden.

Wat is de levertijd voor het aanschaffen van een haarwerk?

In basis zit hier geen levertijd op. U komt bij ons in de salon, we passen diverse haarwerken tot we de juiste hebben gevonden. Deze knippen we direct in het gewenste model zodat u met uw nieuwe coupe de winkel uit kunt lopen.

Wat als er iets is met mijn haarwerk?

Wij vinden het erg belangrijk dat u tevreden bent met uw haarwerk. Is er iets niet helemaal naar uw zin of heeft u een vraag? Neem contact op. Wij doen er alles aan om een oplossing te zoeken of uw vraag te beantwoorden

Collega’s met vakkennis

Waar kan ik voor een haarwerk terecht als ik verder weg woon?

Woont u aan de andere kant van Nederland en bent u op zoek naar een professioneel advies en een grote collectie haarwerken, kappersproducten, mutsjes en sjaaltjes? Wij opereren landelijk en bieden de mogelijkheid om bij u thuis te komen als u bijvoorbeeld verder weg woont, slecht ter been bent of wanneer uw gezondheid reizen niet toelaat. Echter hebben wij ook goede contacten met Haarhuis van Tongeren, gevestigd in Leiden en Zoetermeer. Met al 45 jaar ervaring in haarwerken bent u daar zeker aan het goede adres. In een gastvrije en ongedwongen sfeer kunt u de diverse haarwerken zelf passen. Uw vragen over modellen, kleuren en de verzorging van haarwerken worden vakkundig beantwoord. Ook kunnen ze u bij Haarhuis van Tongeren alles vertellen over de vergoeding door uw zorgverzekeraar en u begeleiden bij de aanvraag.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op en we geven antwoord op al uw vragen.

Contact

Gerelateerd artikel Vragen over uiterlijk