Hoofddoekje of buff

Frans Koopal Headware header

Een hoofddoekje om je hoofd te beschermen wordt ook wel een buff genoemd. Het is een eigentijds variant op het ‘kolletje’. Buffs zijn functioneel en modieus. Je kunt het gebruiken als mutsje, hoofddoekje, sjaaltje of haarband. Oftewel je hoofd bedekken op een manier die bij je past. Heb je haarverlies of littekens op je hoofd die je wilt bedekken, dan een buff een oplossing bieden. Daarnaast vangt een buff ook uitvallend haar op en dat is vooral ’s nachts prettig zodat je niet in je eigen uitvallend haar ligt. Maar ook overdag is het functioneel. Bijvoorbeeld in de zomer zijn insecten- en UV-werende buffs erg prettig.

Er zijn verschillende soorten buffs zoals de Buff Original. Deze beschermt houdt je hoofd (stijlvol) warm. Een ander voorbeeld is de Buff Coolnet UV+. Deze is erg geschikt voor warm weer. Hij houdt je hoofd comfortabel koel en beschermt je tegen schadelijke UV straling. De buffs zijn van zacht elastisch materiaal en hebben geen naden waardoor ze erg prettig te dragen zijn.

Behalve dat de buffs functioneel en modieus zijn, zijn ze ook duurzaam. Ze bestaan namelijk voor 95% uit gerecycled plastic.

De voordelen op een rij:

  • lekker koel om te dragen
  • vocht opnemend
  • beschermend tegen de kou (bijvoorbeeld ’s nachts)
  • handig om loszittend haar mee op te vangen
  • duurzaam (95% gerecycled plastic)

Wist je dat er maar liefst 25 verschillende manieren van opvouwen zijn zodat je het kunt aanpassen aan gemak en kledingstijl?

Enkele voorbeelden uit ons assortiment

Bekijk ook de collectie VOORJAARSPETTEN 2021 (link opent op een nieuw tabblad).

Wil je meer voorbeelden zien of heb je vragen? Kom naar de winkel of neem contact op.

Contact