Gepubliceerd op

Een nieuwe vrouw door een haarwerk

“Nu moet het maar gebeuren, ik ben er klaar voor.”, met deze tekst kwam er iemand met rode koontjes binnen. Op de vraag of er een afspraak was gemaakt, kwamen de wenkbrauwen in een vraagstand. Ik nodigden haar uit voor een kopje koffie met wat lekkers om te kijken of ik haar direct kon helpen of dat we beter een afspraak konden maken. “Hoezo een afspraak? Ik ben er NU klaar voor en weet niet of ik de moed nog eens kan verzamelen.” zegt ze. Ik vertelde dat we zeker 1,5 uur nodig zouden hebben om alles goed uit te leggen. “Oh nee zoveel tijd heb ‘ik’ niet nodig. Ik weet precies wat ik wil en ben binnen 5 minuten klaar.”

Na het aanbieden van een gezellige kopje verwenkoffie kon ik mevrouw vertellen dat er een afspraak was uitgevallen en dat we haar met 10 minuten konden helpen. Aarzelend ging ze zitten en kwam langzaam tot rust. “Wat staan hier veel mooie mutsen en pruiken, maar zou er iets voor mij bij zijn?” Ik geef aan dat we zoveel op voorraad hebben en dat we net zo lang gaan passen tot we iets moois voor haar hebben gevonden. Op de vraag wat de wensen van mevrouw waren, begon ze te huilen en zei: “Ik wil zo graag weer ‘haar’ om meer zelfvertrouwen te krijgen en mezelf weer mooi te voelen. Haar om met plezier weer in de spiegel te kunnen kijken. Ik ben mezelf al zolang aan het verstoppen, ik wil nu weer ‘leven’ met ‘haar.”

Een opluchting was duidelijk van haar gezicht af te lezen. Na verschillende modellen te hebben doorgepast, begreep mevrouw dat het niet een kwestie van 5 minuten is. Na elke wow-moment kwamen er nog meer tranen, nu van geluk. “Wat maakt u mij – en ik denk zoveel andere mensen – blij met mooi haar! Ik ben een nieuwe vrouw geworden. U hebt wel gelijk gehad; dit is niet een kwestie van 5 minuten. Wat ben ik u dankbaar dat u mij zo goed geholpen heeft.”

Een stralende vrouw verliet vol zelfvertrouwen het pand van Frans Koopal.