Gepubliceerd op

Gelukkig dat je je haar nog hebt


En dan is daar die mededeling…..

Naast de mededeling dat je ziek bent ga je OOK je haar verliezen. Je wereld lijkt ineens niet dit meer dezelfde wereld als waar jij in leeft. Ik ben niet ziek – hoor je jezelf zeggen – ze hebben het vast over iemand anders. Een tijd van ongeloof, verdriet en woede lossen elkaar af. Jij gaat dit gevecht WINNEN. Jij gaat dit OVERWINNEN. EN HET HAAR? Gelukkig kan ik daar iets aan doen.

Via via krijg ik verschillende namen te horen van mensen die “pruiken” verkopen. Er is echter een naam die wel heel vaak positief genoemd wordt. Goede service, grote voorraad, vertrouwd adres, al 3 generaties verstand van “HAARWERK”. Dus maken we een afspraak. Mijn familie gaat als steun met me mee. Wat eerst een drempel was om te nemen, wordt al direct bij het ontvangst weg genomen. We kijken onze ogen uit, zoveel keuze. We worden ontvangen met een kopje koffie/thee en wat lekkers erbij.  Met rust en respect worden de haarwerken geshowd.

Wat een trieste aanleiding is om je haar te verliezen, werd toch nog een gezellige morgen. We hebben veel gelachen om de mogelijkheden. We kregen de mogelijkheid om te reserveren, maar aangezien we toch alvast willen oefenen en liever op zeker gaan, besloten we om het haarwerk gelijk mee te nemen. Het werd op het hoofd nog wat geknipt en de maat aangepast. Ook werden er nog wat mutsjes en doekjes gepast voor de nacht. Uitleg over onderhoud (mondeling) maar zat ook in het tasje van onderhoudsproducten. Zo konden we met een goed gevoel en een tas met “haar” de winkel verlaten.

Thuis een paar keer geoefend en voor ik het wist was het zover. Plukken haar kon ik er zo uit trekken of lagen spontaan op de kussen. De eerste keer naar buiten, nog een keer in de spiegel kijken en dan kijken welke reactie ik zou krijgen. Het voelde gelijk al vertrouwd en mezelf! Na een paar weken nog voor controle om te kijken of het haarwerk goed zat, maakte me tot een vrouw die met opgeheven hoofd de straat op durfde. Het grootste compliment dat ik kreeg: ‘ GELUKKIG DAT JE JE HAAR NOG HEBT”(gniffel gniffel). Bedankt team van Frans Koopal Haarwerken, voor jullie geweldige hulp.

– Anoniem