Gepubliceerd op

Een leuke dag bij de pruikerette

Hoe noem je iemand die haar verkoopt eigenlijk? Een ‘pruikerette’ variant op de wasserette, maar dan waar je je haar laat wassen. Een nieuwe pruik kopen kan ook, volgens de dames die binnen bezig zijn. Ze genieten niet alleen van de koffie maar ontfermen zich ook over alle lekkernijen die ze hierbij aantreffen.

Het ‘haar’ staat klaarblijkelijk nog niet op de eerste plaatst. ‘We kijken onze ogen uit, zo’n ontvangst hadden we niet verwacht!’ zei een dame. Ze wilden eerst genieten van al het lekkers. Mijn aanwezigheid is minder belangrijk dan alles wat ze zien en blijkbaar is wat ze zien erg indrukwekkend.

Nadat ik probeer de aandacht te trekken en vraag waar ze voor komen, kijken ze mij verbijsterd aan. ‘We zijn erg onder de indruk van uw zaak. Onze voorstelling bij een ‘pruikerette’ was toch iets anders!’ Ik vroeg aan de dames hoe ze op de naam ‘pruikerette’ waren gekomen. Ze legden uit dat in het ziekenhuis er werd gesproken van een ‘pruikendokter’. Echter vonden zijzelf pruikerette een mooier woord.

Ze vertelden over dat het in het ziekenhuis voor de hand ligt dat er allerlei doctoren zijn en dat er daarom wordt gesproken over een pruikendokter. Een compliment vind ik het zeker, aangezien we vaak ingewikkelde constructies bedenken om de haarwerken pasklaar te maken en de maat aan te passen. Dus een beetje ‘doctoren’ hoe het zou kunnen, is telkens weer een nieuwe uitdaging en een compliment voor de nieuwste technieken die we aangereikt krijgen. Maar, we moeten er wel zelf een toepassing voor bedenken. Tenslotte is geen mens of wens gelijk!