Gepubliceerd op

Een baard en een snor zoals ze graag wilde

Het komt regelmatig voor dat een man wordt getransformeerd tot een vrouw. Ze komen dan ook regelmatig langs in de salon met hun vragen en verhalen. Wij kunnen ze helpen met het haarwerk in elke vorm en hulp bij het aanbrengen van make-up tot het helpen bij de juiste kledingkeuze. In het programma ‘Hij is een Zij’ wordt hier uitgebreid aandacht aan besteed. In dit programma volgt Arie Boomsma een jaar lang jonge transgenders in hun dagelijks leven. Het programma laat zien hoe het is om transgender te zijn en wat de jongeren moeten doormaken.

Van vrouw naar man is minder bekend dan van hij naar zij. Toch zijn er genoeg vrouwen die niet tevreden zijn met wat ze in de spiegel zien. Ze kunnen zich heel gemakkelijk stoer en mannelijk kleden maar elke ochtend worden ze weer geconfronteerd met iets wat ze niet willen zien. Vaak zijn de borsten het eerste onderdeel waar ze niet blij van worden. Het genderteam gaat zowel met mannen als vrouwen in gesprek voor ze tot een operatie overgaan. Hier gaat een behoorlijk lange tijd overheen.

Het is een ingrijpende keuze om van geslacht te veranderen. Zo kreeg ik eens een stoer geklede vrouw op de stoel. Ze zei tegen mij dat ze misschien een ongewone vraag had. Ze liep al jaren in mannelijke kleding en voelde zich daar prettig bij. Maar ze wist nog niet zeker of ze de operatie wel wilde. Ze wilde wel heel graag een baard en een snor hebben zoals op de foto. Ze liet me de foto zien en mijn oog viel op haar handen. Een paar sierlijke handen.

Ze had al vaak zelf geprobeerd een snor en baard te maken van afgeknipt haar maar dat bleef niet zitten en was niet zoals ze het graag wilde. Direct liet ik haar wat modellen zien van snorren en baarden waar ze heel blij van werd. De baard en snor verhulde de fijne lijntjes en hierdoor kreeg ze meer een mannelijk uiterlijk. Met instructies hoe het te plakken, namelijk met speciale huidlijm, en een paar keer te oefenen ging ze blij de zaak uit. Stoer met een baard en snor, zoals ze graag wilde.

Bekijk hieronder de eerste aflevering van het programma Hij is een Zij.

https://www.youtube.com/watch?v=NQsu5U2JClg

Categorieën: