Gepubliceerd op

Geboren in een verkeerd lichaam

Van een klant, die al jaren haarwerk bij ons koopt, kreeg ik laatst een mailtje. Er was namelijk groen licht gekomen voor de operatie. Ik feliciteerde de klant en hoopte voor hem dat de operatie naar wens zou verlopen.

Van hij naar zij
Na een poosje kreeg ik een opgelucht en blij mailtje met de mededeling dat alles goed was verlopen. Gelukkig. Hij kon voortaan officieel als ‘zij’ door het leven gaan. De e-mail was afgesloten met de woorden:  ‘Ik ben herboren’. Ik feliciteerde haar met het nieuwe lichaam waar ze lang naar had verlangd. Er werd gelijk een afspraak gemaakt voor een nieuw haarwerk. Bij een nieuw lichaam hoort immers een nieuwe coupe.

Vrouwelijke glimlach
Op de afgesproken tijd maakte ik kennis met de hoogbejaarde moeder, die mij vertelde dat haar dochter nog even op het toilet zat. Terwijl de deur even later met een zwaai open ging, stond ik oog in oog met de (nieuwe) vrouw van het mailtje. Een brede glimlach op haar gezicht en netjes gekleed zoals altijd.

De rok omhoog
Ik zei tegen haar dat ik haar graag wilde feliciteren. Ze reageerde daarop met: ‘Ik ben als herboren, wil je het zien?’ En nog voordat ik kon reageren kwam met de ene hand de rok omhoog. De andere hand liet de onderbroek zakken. Ik had geen tijd gehad om ja of nee te zeggen, en keek op dat moment recht tegen de vrouwelijke vorm van een vagina aan. De kleur schoot mij uit, hier was ik absoluut niet op voorbereid. Uitgebreid werd mij gedetailleerd verteld dat de penis was verwijderd en dat er schaamlippen van waren gemaakt.

Van zoon naar dochter
Het is natuurlijk mooi dat klanten zoveel vertrouwen in je hebben en dat ze alles willen delen. Echter had ik dit graag overgeslagen. Ik richtte mij daarom op de hoogbejaarde moeder en sprak mijn respect en waardering uit, dat ze zo dapper was om dit te verwerken. Tenslotte had ze eerst een zoon, die na de operatie als dochter door het leven ging. Als moeder moet je dit tenslotte ook maar verwerken. Ook ik moest het schouwspel nog even verwerken, alvorens ik met het passen van het haarwerk aan de slag kon gaan. Uiteindelijk verlieten ze trots en blij met het nieuwe haarwerk de zaak. En ik.. ik moest het allemaal nog even verwerken.

Categorieën: