Gepubliceerd op

Voor elk humeur een ander haarwerk

LOURENS MAGAZINE – De tijd dat Wilma Boersma in woede de haarwerken door de kamer smeet, is verleden tijd. Na een jarenlange zoektocht door de drie noordelijke provincies en zelfs een uitstapje naar Utrecht, vond Wilma bij Frans Koopal Haarwerken eindelijk datgene wat ze zocht: een haarwerk dat in alle opzichten klopt.

‘De alopecia openbaarde zich op mijn zeventiende’, vertelt Wilma. ‘Drie jaar later was ik helemaal kaal. Ik schaamde mij voor mijn kaalheid en probeerde het te camoufleren door het dragen van een pet. Maar er is altijd wel een grapjas die je de pet van het hoofd slaat, dus ben ik op zoek gegaan naar een haarwerk.’

Ruzie

Ze heeft heel wat haarwerken gehad, maar kreeg er altijd ruzie mee. ‘Vooral het feit dat het in de knoop raakte, irriteerde mij mateloos. Dan zat ik er een poos aan te peuteren, om het tenslotte in een hoek te smijten. Ik heb alles wel gehad: allerlei modellen, synthetisch en echt, tot ik bij een model uitkwam dat ik lang ben blijven dragen.’

Maar echt gelukkig was Wilma er niet mee. ‘Het was een schoonzus van mij die de tip gaf om eens naar Layla te gaan. Dat was zo’n drie, vier jaar geleden. Ik herinner mij nog dat Layla mij aankeek en spontaan zei: ‘Ik snap dat je je niet prettig voelt met je haarwerk. Daar gaan we iets aan doen.’

Dat ‘iets’ resulteerde in een haarwerk waar Wilma wél gelukkig mee was en zelfs in een hele collectie haarwerken. ‘Ik heb voor elk humeur een haarwerk’, lacht ze. ‘Het voelt voor mij nu net als kleding passen: ik blijf er net zo lang mee bezig tot ik de perfect match heb gevonden. Heerlijk is dat!’

Blij

En ze heeft haar oude haarwerk ook nog. Dat heeft Layla bijgeknoopt en draagt Wilma nog regelmatig. ‘Boos op mijn haarwerken ben ik nooit meer en ze vliegen ook nooit meer door de kamer. Layla heeft mij blij gemaakt en ze wil zelfs een topmodel voor Frans Koopal Haarwerken van mij maken!’

Bovenstaande artikel staat in Lourens Magazine.
Klik op onderstaande afbeelding voor het artikel.