Gepubliceerd op

Eindelijk weer haar

Ingezonden brief 

Een dikke bos haar heb ik nooit gehad. Met de jaren werd mijn haar steeds dunner en verplaatste mijn haargrens zich naar achteren, wat bedekken bijna onmogelijk maakte. Een zuchtje wind en al mijn inspanningen met gel en lak waaiden weg. 

Het werd me meer en meer duidelijk, ik moest hier iets aan doen. Maar toch, de aarzeling bleef, want het was toch wel een stap. Mijn beste vriendin trok me over de streep; “Bij slechte ogen, gebit of gehoor laat je er toch ook iets aan doen, dus waarom niet als je haren dunner worden?” Na overleg met mijn arts kreeg ik meteen een verwijsbrief. Hij was begripvol en begreep meteen dat ik niet langer met een bijna kaal hoofd rond wilde lopen.

Een afspraak bij Frans Koopal haarwerken was snel gemaakt. De volgende dag al zag ik mezelf in de spiegel met ‘haar”. Dit raakte me. Waarom had ik hier zolang mee gewacht? Mijn lang gekoesterde wens was in vervulling gegaan. Ik had weer haar op mijn hoofd. Sterker nog, ik liep de deur uit met haar op mijn hoofd, want het haarwerk kon ik gelijk meenemen. Bij Frans Koopal regelden ze alles met de verzekering, dus dat was ook weer een zorg minder.

Alle etalageruiten die ik tegenkwam op mijn weg naar huis waren voor mij. Ik zag een zelfverzekerde vrouw, met haar en zonder angst voor de wind. Een glimlach als ik in de spiegel kijk, elke keer weer.  En dit alles met dank aan het team van Frans Koopal haarwerken. Jullie hebben mij zeer gelukkig gemaakt met mijn nieuwe “haar”(werk).”