Gepubliceerd op

“Weetjes” verschil Sinterklaas en de Kerstman

ho ho ho,
De tijd van gezelligheid, lichtjes in de boom en de warmte van de open haard. De tijd van familie en de blijheid door met elkaar te zingen van mooie liedjes onder een versierde boom.

De Kerstman
De kerstman is een blijde, vrolijke en goedgemutste man. Een bolle buik en een lach op zijn gezicht.
Zijn pak is rood (fluweel of van pluche) met een grote ceintuur om zijn bolle buik. Op zijn hoofd heeft hij een mooie muts met een witte rand, en aan het einde zien we een mooie witte bol. In zijn handen draagt hij een grote bel, hiermee roept hij mensen op om vreugde te delen.

Sinterklaas
Sinterklaas is een oude wijze man die vergezeld wordt door zijn pieten. De pieten hebben een belangrijke taak, namelijk zorgdragen dat alles goed verloopt. Het grote boek, waar alles in opgeschreven staat, is een belangrijke taak van de pieten.

Verschil haren en baard Kerstman en Sinterklaas
En dan het grote verschil tussen de “haren” van de kerstman en (onze) Sinterklaas….
De “haren” van Sinterklaas vallen in golven langs zijn gezicht. De mijter laat geen “pony” zien.
De kerstman daarentegen heeft vrolijke krullen. Onder zijn muts zijn ook op het voorhoofd mooie krullen te zien.

Een mooie kerstman (kostuum) kan zich schminken en kleden door Frans Koopal. Wil je als de “goedheiligman” of als “piet” door het leven gaan, dan is Frans Koopal het adres, voor zowel verhuur als totale verzorging. Tevens verzorgen wij workshops waar je alle tips en trucs leert.

Dit zijn van die “weetjes”
ho ho ho