Gepubliceerd op

Helemaal happy met secret hair

Heb je het al gezien? We staan in het Lourens Magazine.

Ze zou het wel van de daken willen schreeuwen – zegt ze zelf – zo enthousiast is Layla Koopal over het concept van Secret Hair. ‘Ik zit al heel lang in het vak, heb heel wat mooie concepten voorbij zien komen, maar dit is echt perfect’, glundert ze. Om haar enthousiasme te delen heeft Layla recent een promotiefilm laten maken, die begin volgend jaar wordt uitgezonden op RTV Noord en Omroep Fryslân.

Frans Koopal Secret Hair Layla Koopal

Voor de film vroeg Layla drie van haar mannelijke klanten om als acteur te figureren. ‘Ik heb heel bewust juist voor mannen gekozen. Waarom? Omdat bij veel mannen nog steeds het taboe leeft om een haaraanvulling te dragen. Daar willen ze niet aan. Treedt er om wat voor reden ook kaalheid op, dan grijpen ze liever naar de tondeuse om het probleem in één keer op te lossen. Zelfs als de kaalheid maar gedeeltelijk is. Ze proberen die zo lang mogelijk met het nog aanwezige haar te camoufleren, tot het niet meer gaat. Waarop de tondeuse als enige oplossing wordt gezien.’

Nieuwste ontwikkeling

Secret Hair is de nieuwste ontwikkeling in haarwerken en is gemaakt van echt haar. Het haarwerk is zo dun als transparante folie en vormt een geheel met de hoofdhuid. Het wordt met een speciale huidlijm stevig bevestigd aan de hoofdhuid en vervolgens in model geknipt.

De hechting van dit haarwerk is zo stevig dat de drager er alles mee kan doen. Het vormt geen enkele beperking bij activiteiten als douchen, het beoefenen van alle vormen van sport, heerlijk uitwaaien aan het strand of baantjes trekken in het zwembad. Bovendien kan het tijdens het slapen gewoon blijven zitten.

Duurzaamheidstest

‘In de promotiefilm laten we zien wat je allemaal met Secret Hair kunt doen. De drie gelegenheidsacteurs hebben allemaal een vorm van kaalheid: de één draagt Secret Hair voorop het hoofd, de andere in het midden terwijl de derde over de hele lengte Secret Hair draagt. Eerst hebben we in onze winkel shoots gemaakt van de mannen zónder hun haaraanvulling. Daarna zijn we naar Landgoed Blanckenborgh bij Noordlaren gereden, waar ieder voor zich een duurzaamheidstest deed mét Secret Hair.’ De eerste ging hardlopen en zwemmen, de tweede maakte een rit in een cabrio, de derde hees zich in het zadel en zette er met het paard de vaart in. ‘Na afloop bleek dat Secret Hair perfect was blijven zitten, ja, dat het zelfs precies dezelfde warrigheid had als het eigen haar. Je kon absoluut niet zien wat eigen haar en wat Secret Hair was.’

Fantastisch

Met Secret Hair kun je gewoon alles blijven doen en ook heel belangrijk: je kunt het op alle mogelijke manieren laten stylen. ‘Het is echt een fantastische innovatie en voor mij als ervaren vakvrouw is het een voorrecht om ermee te mogen werken.’ Een terugtrekkende haargrens wordt aldus Layla ook steeds meer een issue bij vrouwen. ‘Je ziet bij mannen dat het taboe voor een haaraanvulling langzaam maar zeker wordt doorbroken. Ook als het om een enkele kale plek gaat. In plaats van de tondeuse kiezen ze voor de andere duurzame oplossing, die van Secret Hair. Een haarstukje dat geen gedoe geeft en waar je nauwelijks omkijken
naar hebt.

Zorgeloos

Het vooroordeel over een haarwerk leeft bij vrouwen veel minder dan bij mannen. Vrouwen blijven het eigen haar tot de laatste paar koesteren en kiezen dan vaak voor een traditioneel haarwerk. Dat mag van synthetisch haar gemaakt zijn en tijdens de nacht wordt het niet gedragen. Maar alle voordelen die Secret Hair biedt voor mannen, biedt het natuurlijk ook voor vrouwen. Wat is er nu heerlijker dan zorgeloos door je haar te kunnen woelen en het op alle mogelijke manier te stylen, zoals je dat altijd gewend bent? Met Secret Hair kan dat.’

‘Eindelijk kan ik mijn haar weer kammen’

Het was in het begin wel even wennen voor Wierd Veenstra. Dat hij na jarenlange kaalheid van de ene op de andere dag zijn haar weer kon kammen. Ja, zelfs stylen. Dankzij Secret Hair. ‘Ik kwam met Frans Koopal Haarwerken in contact tijdens een Lourens Event in de Prinsenhof in Groningen. Dat was een paar jaar geleden. Layla was daar ook, maar ik kan mij niet herinneren dat ze daar met ‘herenstukjes’ stond. In 2018 kwam ik door een advertentie op Secret Hair en las dat Frans Koopal Haarwerken die ook verkocht.’ Wierd liet zich een haaraanvulling aanmeten en was vanaf dag één verrast over het effect van Secret Hair. ‘En ik niet alleen’, lacht hij. ‘Ik krijg tot op de dag van vandaag alleen maar complimenten te horen. Zelf dacht ik dat het erg zou moeten wennen, plotseling weer iets op je hoofd. Maar ik voel er helemaal niets van. En omdat Secret Hair gemaakt is van echt haar, zie je er ook niets van. Het mooiste vind ik dat ik weer kan zeggen: ‘Ik ga vandaag maar eens naar de kapper. Even wat aan mijn haar laten doen. Zoals ik dat eerder altijd gewoon was.’ Wierd figureerde samen met Maarten Koebrugge en Sietse de Jong als acteur gefigureerd in de promotiefilm die door Fans Koopal Haarwerken is gemaakt en volgend jaar in première gaat. ‘De mensen zien mij in de film hardlopen en zwemmen. Vooral de scène waar ik uit het water omhoog kom en mijn haar uitschud -iets wat ik altijd deed toen ik mijn eigen haar nog had en ben blijven doen tijdens mijn kaalheid-, toont hoe sterk en mooi Secret Hair is.’

‘Weer stuk van eigen ik terug’

‘Als jochie wist ik al dat ik kapper wilde worden’, herinnert Sietse de Jong zich. ‘We woonden in Friesland en kwamen regelmatig met de auto langs Frans Koopal Haarwerken. Toen ik later zelf aan een haarwerk toe was, wist ik direct waar ik moest zijn: bij Layla.’ Sietse draagt nu meer dan een jaar Secret Hair. ‘Er zit – zoals ik dat noem – een stukje van je eigen ik in je haar. En best wel een groot stuk ook. Als dat eigen haar verdwijnt, verlies je daarmee ook een deel van je zelfvertrouwen. Dat geldt in ieder geval voor veel mannen, ook voor mij. Daar komt voor mij nog bij dat een kale kapper in mijn ogen eigenlijk niet kan. Wat ook al niet positief werkt op je zelfvertrouwen.’ Op advies van Frans Koopal Haarwerken ging Sietse Secret Hair dragen. ‘Het effect is echt ongelooflijk. Je ziet helemaal niets van de haaraanvulling. Zelfs als je de mensen er op wijst, zien ze het niet. Ik ben een enthousiast paardrijder en onder een cap kan het vaak behoorlijk warm worden. Maar zelfs daar heeft Secret Hair niet onder de lijden. Ik ben er echt dolblij mee. Met dank aan het team van Frans Koopal Haarwerken!’

‘Ga nu zelfs weer op voorste rij zitten’

‘Ik kwam Frans Koopal Haarwerken tegen in een blad op de sportschool,’ begint Maarten Koebrugge. ‘Het bleek dichtbij, had een professionele uitstraling en een warme sfeer, dus ik heb dadelijk gebeld. Een week later had ik al een afspraak.’ ‘Het gaat allemaal heel ontspannen bij Frans Koopal Haarwerken. Ontvangst met koffie en bonbons, het team neemt alle tijd voor je. Zo kwam ik op Secret Hair, en ik heb er geen moment spijt van gehad. Ik ging er ook direct mee voor de leeuwen: een week na het aanmeten van het haarstuk gingen we op vakantie. Zon, zee, zwembad en douche: het ging allemaal perfect. De eerste keer kijk je na een duik nog snel even achterom in de angst dat het haarwerk daar drijft, maar aan het einde van de vakantie was ik mij er nauwelijks meer bewust van.’ ‘Door mijn immuunziekte heeft mijn hoofdhuid op sommige plekken last van wondjes en littekenweefsel. Ik schaamde mij daarvoor en ging bijvoorbeeld in een zaal altijd achterin zitten. Met Secret Hair heb ik die schaamte niet meer. Ik ga nu zitten waar ik wil, ook al is het op de voorste rij.’ ‘Het is een aanname, maar doordat het haarwerk deze plekken bedekt en dus afschermt van invloeden van buitenaf, lijkt mijn huid daar goed op te reageren: het ziet er beter uit en jeukt minder. Ik heb met Secret Hair dus dubbele winst!’

Haarwerken voor iedereen

Een haarwerk biedt uitkomst bij elk verlies van haar, door welke oorzaak dan ook. Layla Koopal: ‘Niet alleen mensen die ziek zijn, slagen bij ons voor een perfect passend haarwerk. Ook mensen die met het verstrijken van de jaren hun haar geheel of gedeeltelijk verliezen, passen we een fraai haarwerk aan. We hebben een assortiment van ruim 60.000 haarwerken waaruit gekozen kan worden. Is de keuze gemaakt, dan wordt het haarwerk voor elke individuele klant ook nog eens precies op maat aangepast. Of het nu vrouwen, mannen of kinderen zijn: Iedereen slaagt bij Frans Koopal Haarwerken!’

Contact