Gepubliceerd op

Medische oorzaken haarverlies

Om verschillende medische oorzaken kunt u last hebben van haarverlies. Er zijn diverse vormen van haarverlies. Hieronder een overzicht van meerdere vormen van haarverlies. Heeft u vragen? Neem contact op voor een (gratis) intake gesprek.

Chemotherapie

Bij een behandeling met chemotherapie bestaat er een kans dat u uw haren (tijdelijk) gaat verliezen. De arts bereidt u daar ook op voor. Maak daarom al vroeg een afspraak met Frans Koopal de haarwerkspecialist. Wij zien u graag met het kapsel dat u nu heeft, zodat we een goede oplossing kunnen bieden voor als het zover is. Wij reserveren vrijblijvend uw haarwerk 3 maanden zodat u geen stress hebt voor een volgende stap. Ten alle tijden willen wij uw zorgen over een mooi haarwerk weg nemen. Na de behandeling (of zelfs tijdens de behandeling) start de haargroei weer op. De ervaring leert dat uw haar eerst terug komt met “chemokrullen” (dit komt vaak na die tijd wel weer als voorheen terug). In een enkel geval komen de haren niet optimaal terug. Het haar kan dunner dan wel anders terug komen. Bij een “coolcap” probeert men het haar te behouden. De reacties daarop zijn heel divers. De kans dat u uw haar blijft behouden met deze “coolcap” is geen zekerheid. De zekerheid dat u een haarwerk hebt gereserveerd, geeft rust.

Alopecia

Alopecia is een storing bij haargroei, waardoor er een gedeeltelijke of een totale haarverlies komt. Bij alopecia is het verloop soms erg grillig. Het kan beginnen met rondjes ter grote van een muntstuk en zelfs tot een totale kaalheid  leiden. In enkele gevallen groeit het haar weer terug. De schrik kan enorm zijn als men de eerste kale plekken ontdekt. Doordat men zich druk maakt, kan het proces zich juist verergeren. Er is een middel (mediceuticals) die de hoofdhuid de nodige verzorging geeft. Mediceuticals is geen wondermiddel maar wel effectief om erger te voorkomen. De voordelen van Mediceuticals zijn een rustige hoofdhuid en bevordert de haargroei. Waar geen haarfollicalis meer zijn, kan men geen wonderen verwachten. De wetenschap is nog steeds niet uit het vraagstuk waarom er bij de een wel kaalheid ontstaat en bij de andere niet.

Ouderdomskaalheid

Dit is vaak zichtbaar vanaf de overgang en niet leuk om te ontdekken. Heel langzaam verandert de structuur van het haar en kan er haarverlies optreden. Ook daar heeft Frans Koopal een oplossing voor. Vraag een (vrijblijvend) advies.

Frontale kaalheid

Een terugtrekkende haargrens is niet leuk. De terugtrekkende haargrens (kaalheid) kan zowel aan de voorkant als rondom plaats vinden. Niet leuk om te ontdekken. Heel lang kan je hier nog iets camoufleren, maar op een gegeven moment valt er niets meer te camoufleren. Gelukkig heeft Frans Koopal voor iedere vorm van haarverlies een oplossing.

Mannelijke haarverlies

Een steeds dunner wordende kruin is een vorm die zowel bij mannen als bij vrouwen plaats vind. Hier hebben we het “secret hair ” voor. De onzichtbare haaraanvulling bij man en vrouw (zie onze promotiefilm).
Zo zijn er ook mensen die het haar uit het hoofd trekken. Het valt onder dezelfde vorm als nagelbijten. Niet leuk natuurlijk, maar Frans Koopal heeft een oplossing. Vraag naar de (gratis) informatie, een afspraak is zo gemaakt en geeft een hoop duidelijkheid.

Contact

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *