Gepubliceerd op

Haarwerk met donkerrode krullen

Soms komen mensen binnen bij Frans Koopal en hebben ze geen idee wat ze kunnen verwachten. Zo kwam er een tijd geleden een echtpaar binnen,  verdrietig door het nieuws van de chemo die mevrouw moest ondergaan. Mevrouw haar haar viel met dikke plukken uit. Ze was ten einde raad, want het haar was haar alles. Mevrouw liet een foto zien van het kapsel dat ze ooit had gehad. ´Maar dat kunnen jullie er vast niet weer zo uit laten zien, denk ik´, zei deze mevrouw.  

Een stralende vrouw met een bos donkerrode krullen keek me aan vanaf de foto. We zullen zien wat we voor u kunnen doen, zei ik. 

Het is fijn dat we een enorme voorraad haarwerken hebben in allerlei modellen en  kleuren. De kans dat we iets niet hebben is heel klein. En nu voor deze mevrouw had ik drie haarwerken uitgezocht in mooie donkerrode krullen.

De spanning verdween al een beetje toen ik liet zien dat we ook haar kleur in huis hadden. Maar de grote ontspanning kwam toen ze het eerste haarwerk paste. Het trieste gezicht dat ze aan het begin van het gesprek had gehad maakte plaats voor er een sprankelende blik. 

Het haarwerk bleek perfect, ze wilde de andere twee helemaal niet proberen. Dit was het! Ze keek naar haar man en deze stond versteld. Ze was ineens weer die stralende vrouw.  Beiden waren enorm onder de indruk over hetgeen dit haarwerk met haar deed. 

Het lijkt zo simpel, dat is het niet. Maar het is prachtig als je merkt dat je dus zo het verschil kan maken in een trieste periode in iemands leven. Het echtpaar ging met een heel positief gevoel de deur uit nadat ze me uitvoerig hadden bedankt voor het mooie haarwerk en de prettige bediening. En na een paar dagen belde mevrouw nog even om te zeggen dat haar kinderen helemaal onder de indruk waren over de natuurlijke uitstraling van haar haarwerk. Ze wilde ons nogmaals bedanken voor alles. 

Dat maakt, dat we ons werk met zoveel plezier doen!