Gepubliceerd op

FFA Alopecia

Ervaring van iemand met FFA Alopecia, oftewel Frontal Fibrosing Alopecia

Hoe is het om je haar langzaam te zien veranderen. De grens gaat steeds verder terug. Iedere dag haar in het doucheputje. Iedere dag meer haar in je borstel. Je gaat jezelf vragen stellen. Misschien borstel ik te veel, was ik het te hard.. of verkeerde shampoo? Eerst denk je ook nog dat het hoort bij de overgang. Uiteindelijk is er geen ontkomen aan. De spiegel is duidelijk, het haar is weg en is niet van plan om terug te komen? Wat gebeurt er met mij, waarom verlies ik het haar? Hier voel ik me niet meer blij mee. Ik moet actie ondernemen, dit voelt niet meer goed. Langzaam realiseer ik me dat ik dit niet meer fijn vindt.

Op internet zie ik bij Frans Koopal positieve reacties, dus misschien toch even kijken? Een afspraak is snel gemaakt. Terwijl ik best wel zenuwachtig de zaak betreedt, voel ik iets positiefs. De zaak voelt goed en de mensen die me ontvangen zijn aardig. Een kopje koffie brengt mij even tot rust.

En dan begint het onderdeel van passen en wat wil ik? Binnen gekomen voel ik me op mijn gemak omdat de sfeer echt fijn is. Toch is er twijfel, kunnen ze me helpen? Uiteindelijk is er duidelijkheid!

Wat ben ik gelukkig dat ik nu EINDELIJK weer HAAR heb! Dankjewel, team Frans Koopal haarwerken, dat jullie allemaal mij zelfvertrouwen hebben terug gegeven. Eindelijk voel ik mij weer.. mezelf!

Liefs Liza