Gepubliceerd op

Review uit Venlo

PRUIKEN, PRUIKEN EN NOG EENS PRUIKEN……

Ik heb al jaren een kaal hoofd. En dat went nooit, kan ik zeggen.  Zodoende draag ik al heel lang pruiken en heb al vele modellen gehad. Via via hoorde ik over een zaak in Groningen die heel bijzonder scheen te zijn. Een oud bedrijf met veel kennis: Frans Koopal.  

Ik kom niet uit het Noorden, maar de naam had ik wel vaker rond horen zingen in de wereld van ‘pruikendragers’. Dus maar eens even gekeken op hun site en dat zag er aardig uit, maar ik ben zo iemand die het met eigen ogen wil zien, dus samen met een vriendin vroeg op reis naar Groningen. We hadden bedacht er maar een gezellig dagje van te maken in combinatie met een bezoek aan het Groninger Museum en een gezellige lunch. Wat een leuke stad is dat Groningen, nooit geweten!  Al die leuke restaurantjes en winkeltjes, de typische gezelligheid van een studentenstad, geweldig!!

Maar na de lunch en het museumbezoek gingen we dan toch maar eens op pad naar Frans Koopal om eens te kijken of ze wat voor mij konden betekenen. Spontaan binnengelopen bleek dat ze eigenlijk alleen op afspraak werken. Potverdorie, zijn we dan voor niets dat hele eind gereden??? Maar gelukkig, heel vriendelijk allemaal en als we eventjes wilden wachten dan hadden ze een gaatje omdat er iemand had afgebeld. Ondertussen keken we onze ogen uit, wat een enorme hoeveelheid pruiken hadden die mensen!! Nog nooit ergens zoveel modellen gezien!  Het wachten duurde niet lang gelukkig en ondertussen kregen we ook nog koffie met wat lekkers erbij, wat een verzorging. Na de koffie was het moment daar. Ik mocht het pruikenwalhalla betreden.

Ik heb aangegeven dat ik al jaren een pruik draag.  (‘Een haarwerk’ moet ik eigenlijk zeggen, maar dat vind ik toch echt flauwekul; het is gewoon een pruik, punt.) En dat ik ook echt van allerlei modellen al heb gehad. Ben dus niet ‘stijlvast’ en hou van verandering. Nou, toen ging het los! Ik heb werkelijk zoveel verschillende stijlen en modellen mogen passen, jeetje wat een feestje…. Ik heb uiteindelijk 2 totaal verschillende pruiken uitgezocht, kan ik mooi mee afwisselen. En hoewel ik mezelf best wel een ervaringsdeskundige mag noemen, heb ik toch nog heel veel adviezen gekregen over hoe je je ‘haarwerk’ het beste kan onderhouden maar ook over mijn hoofdhuid.

Kortom we waren bijzonder verrast en gingen na deze prachtige dag met een voldaan gevoel weer naar het Zuiden… Het was de reis meer dan waard geweest. En lieve mensen van Frans Koopal: ik zal jullie zeker aanraden, want wat jullie doen is meer dan passie en vakmanschap. Heel erg bedankt!! 

Annet en Judith uit Venlo