Gepubliceerd op

De beste keuze?

Voor een paar week geleden kreeg ik een telefoontje van een mevrouw uit Friesland;“Via via heb ik uw adres gekregen met de mededeling dat u de meeste ervaring en bovendien de grootste collectie heeft, daarbij dat ik speciaal naar u moest vragen…”. Ik voel me natuurlijk gevleid. “maar…, vervolgt de mevrouw aan de telefoon, ik heb ook bij 3 andere haarwerk bedrijven een afspraak, alleen zijn deze met vakantie en kan er pas over 2 weken terecht. Wanneer kan ik bij u een vrijblijvende afspraak maken?” Ik vertel de mevrouw aan de lijn dat we direct een afspraak kunnen maken. “.… u moet weten dat ik alopecia (haarziekte) en bovendien een heel klein hoofd heb.” 

“Geen probleem mevrouw, we hebben een zeer grote voorraad haarwerken in huis”, vervolg ik liefdevol mijn gesprek. Het is even stil aan de andere kant…: “Dus ik kan direct een afspraak maken, hoef niet te wachten?”. “Nee we kunnen direct iets regelen, wanneer past u het beste?”. De mevrouw aan de lijn vraagt nog eens uitdrukkelijk of haar afspraak vrijblijvend is.

We maken een afspraak voor de volgende dag. Ik zie een mevrouw, met haar man aan haar zijde, binnen komen, gehuld onder een enorme hoed die haar hele hoofd/haar verhuld. Het eerste wat ze zegt; “Wat ziet het er hier geweldig professioneel en sfeervol uit!”. Ik bedank voor het compliment, vraag wat ze wil drinken, en kom met een schaaltje gezelligheid aan. Het ijs is gebroken. We laten de nodige modellen zien/passen en weten dat hier geduld voor nodig is…de paar eigen sprietjes haar zijn heilig en worden met liefde een voor een (meer zijn het niet) in model gelegd. Een keuze is (voorlopig) gemaakt.

Na een aantal weken krijg ik opnieuw de dame aan de lijn; “Kent u mij nog?” (gelukkig ben ik goed in stemmen) “We willen toch nog een keer bij u terug komen om een afspraak te maken”. Het blijkt dat ze alle bedrijven hebben bezocht om de juiste keuze te maken, om vervolgens nog eens terug te komen, met de vraag; “Kunnen we toch nog een andere kleur zien?“. Eenmaal opnieuw binnen, begint alles van voren af aan. Ik blijf geduldig en win hiermee hun vertrouwen. Het haarwerk wat in eerste instantie gekozen was, bleek een stap te ver voor uit.

Een geweldige krachtige vrouw keek me in de spiegel aan…spannend en dynamisch. Haar man echter voelde meer voor het haar uit het verleden. De teleurstelling was groot nu ze volgens mij naar haar man luisterde en nog onzekerder werd. Ik probeerde te bemiddelen in gevoel, liefde en kracht… Uiteindelijk werd een behouden kapsel gekozen…ze voelde zich nog niet sterk genoeg om het krachtige kapsel te gaan dragen……maar de volgende zal dit zeker mijn /onze keuze zijn. Het hoedje kwam in de tas en een trots echtpaar ging vol liefde en zelf vertrouwen de zaak uit.

“Mag ik u nog een hug geven? Ik geef haar een knuffel. “U heeft mij enorm geholpen en mij het goede zetje in de rug gegeven.” (opnieuw een knuffel).

Wat heb ik toch een mooi vak.

 Geschreven door Mevrouw Koopal


Wilt u ook graag een keer langskomen om haarwerken te passen? Door onze grote haarwerkcollectie hebben we zeker iets wat naar u smaak zal zijn.