Gepubliceerd op

Mijn haartjes zijn ziek – de kleuterjuf

Mijn haartjes zijn zo ziek dat ze niet willen groeien. Daarom heb ik nu een muts met haartjes gekocht, dat noemen ze ook wel een pruik of een haarwerk. Juf kan deze haartjes op en af zetten. Bovendien kan ze iedere dag een ander kapsel of kleur kiezen als ze dat wil. En zo gaat deze kleuterjuf om met haar haarziekte alopecia.

Kinderen vinden het reuze interessant dat ze dit geheim mogen delen met juf. Als er weer een nieuw haarwerk gekocht gaat worden verteld deze juf dat aan haar groep. Laatst stond er een erg harde wind en de kinderen waren erg bezorgt over haar pruik. Juf kan beter niet naar buiten gaan, straks waait de pruik weg. Een lief en bezorgd gebaar van de kids.

Als juf buiten staat en de kids zien dat de pruik niet zomaar wegvliegt is de bezorgdheid ook snel vergeten. “Het is een gegeven waar ik niet zelf om heb gevraagd, maar ik maak er geen drama van, sterker nog het geeft ook een band als je dit met elkaar mag en kan delen.”