Gepubliceerd op

Frans Koopal in Lifestyle Experience RTL4

Frans Koopal Haarwerken is met een item in het programma Lifestyle Experience op RTL4 geweest. Gemist? Bekijk de video alsnog:

Een volle mooie bos haar is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Denk aan dunner wordend haar of bijvoorbeeld haaruitval bij ziekte. Gelukkig bestaan er haarwerken en daarover ga ik praten met Layla van Frans Koopal Haarwerken.

Layla, wat is nu de voornaamste reden dat mensen hier komen in je winkel? Layla: “Nou om diverse redenen natuurlijk. Het allereerste omdat ze haarverlies hebben en ja wij kunnen dat op alle mogelijke manieren verhelpen en kunnen mensen zelfvertrouwen geven.”

Hermien, ik ben eigenlijk heel benieuwd, hoe ben jij hier terecht gekomen? Hermien: “Via mijn tante die werkte bij de oncologie-afdeling en die verwees me hiernaar, die zij je moet daar eens even kijken. Dat is wel een heel geschikt bedrijf.”. Oké, maar met wat voor probleem kwam je dan zelf hier terecht? Hermien: “Ik heb alopecia sinds mijn vierde, dat betekent haaruitval, dus toen op een gegeven moment was het noodzakelijk om een haarwerk te nemen.”

Ik zit nou naar je te kijken maar je ziet er echt prachtig uit. Ik kan het eigenlijk niet echt onderscheiden van echt haar. Hoe voel jij je daar zelf bij? Hermien: “Ik ben er echt ontzettend blij mee. Het is heel natuurlijk, het voelt heel natuurlijk en ik kan eigenlijk alles doen wat ik wil.”

De meeste mensen komen hier omdat ze een bepaalde ziekte of een probleem met hun haar hebben, in hoeverre wordt het dan verzekert door de zorgverzekeraar. Layla: “Gelukkig geeft de zorgverzekeraar daar een vergoeding voor en het is ook zo dat sommige zorgverzekeraars ook nog een reserve geven. Dat is natuurlijk wel fijn, dat je een extra hebt, net als een bril of horloge. Want het is niet alleen een medisch product maar het is ook een modisch product geworden.”

Hartstikke goed om te horen. Fijn dat er toch nog zoiets is voor heel veel mensen die hier mee te maken hebben. Dank je wel. Layla: “Graag gedaan”.