Gepubliceerd op

Layla Koopal viert 50-jarig jubileum Frans Koopal Haarwerken

Deze maand is Layla Koopal, van Frans Koopal Haarwerken, 65 jaar geworden en ze is 50 jaar werkzaam in haar vak. Dit werd 10 mei feestelijk gevierd met spetterende optredens waarbij haar werk en haarwerken centraal stonden en het uitreiken van de Frans Koopal Kanjer Award 2015. Met pensioen gaan komt bij Layla haar woordenboek niet voor. Vol passie zal ze doorgaan met haar werk.

50 jaar werkzaam bij Frans Koopal Haarwerken
Met vijftien jaar begon Layla Koopal met haar werk bij Frans Koopal Haarwerken, het bedrijf dat door haar opa opgericht is. In 1986 heeft ze het bedrijf, dat zich toen nog vooral richtte op grimeren en verzorgen van kapwerp voor toneel- en filmproducties – overgenomen van haar ouders. Ook onder leiding van Layla Koopal heeft het bedrijf voor veel acteurs en actrices grime en haarwerk verzorgd. Uiteindelijk werd besloten het bedrijf toe te spitsen op haarwerk voor modieus en medisch gebruik. Er worden haarwerken voor ieder op maat gemaakt. Van héél kort tot extreem lang, van klassiek tot modern, voor dagelijks gebruik of voor theater. Met de evenementen, workshops en lezingen probeert Layla het taboe rondom haarwerken te verkleinen. Layla: “Het is een ongedwongen manier om kennis te maken met haarwerken en het dragen ervan.”

65 jaar en nog vol passie aan het werk
Layla heeft ontzettend vele passie voor haar werk en is betrokken bij haar klanten. Ze is helemaal in haar element als ze mensen, door het verzorgen van een haarwerk, weer kan laten stralen. Layla: “Het is geweldig om te zien hoe het zelfvertrouwen groeit als ze een haarwerk dragen en in de spiegel kijken. Heel bijzonder om daar een steentje aan bij te kunnen dragen. Daar geniet ik enorm van.” Ook al is ze 65 jaar geworden, stoppen zit er nog lang niet in. Layla: “Ik ben nog lang niet klaar met mijn missie. Ik wil nog heel veel mensen blij maken met alles wat ik kan op gebied van haarverlies. Mensen zelfvertrouwen geven, ze zien stralen als ze weer een mooie haarbos hebben. Daar krijg ik zoveel positieve energie van. Dat is he mooiste dat er is!”.

Groots feest
Op 10 mei werden deze jubilea groots gevierd. Met een spetterend entree op “Simply the best” en een swingende show met haarwerken door de eeuwen heen van Egypte tot Rococo, Van Rock en Roll tot Punk. Óók Sinterklaas, haar allergrootste liefde, mocht natuurlijk niet ontbreken op deze bijzondere avond. Een geweldig optreden door de Laylettes en vele andere verrassingsoptredens waren voor Layla georganiseerd. Layla: “Het is hartverwarmend om iedereen weer te zien en samen met mij het 50/65 feest te vieren.”

Kanjer Award 2015
Tijdens de feestavond is ook de winnares van de Frans Koopal Kanjer Award 2015 bekend gemaakt. Met maar liefst 493 likes is de Frans Koopal Kanjer Award 2015 is gewonnen door Kim Venema. Layla: “Elke dag verbaast en verheugt het ons weer dat mensen, die een haarwerk nodig hebben, zoveel positieve energie uitstralen. Ze gaan ondanks of dankzij hun ziekte als ware helden op hun doel af. Deze energie brengen zij op ons en de rest van de omgeving over. Deze mensen willen we graag eren middels de award.” De nominaties zijn in de afgelopen maanden verzameld en twee weken lang heeft men via Facebook kunnen stemmen op de nominaties.

“Ik kijk terug op een geweldig feest, vol met verrassingen van het team van Frans Koopal en de Laylettes die ik 45 jaar geleden balletles heb gegeven en nu optraden. Trots kijken we terug en trots gaan we verder.” – aldus Layla Koopal. Om het feest met iedereen te vieren heeft Frans Koopal Haarwerken de hele mei-maand feestelijke acties en aanbiedingen.