Gepubliceerd op

Haarwerk, ook voor als je niet ziek bent (deel 1)

Een mevrouw komt binnen met haar echtgenoot op de afgesproken tijd. Haar zoon gaat bijna trouwen en ze wil een mooi kapsel. Ze vertelt dat ze een hoed heeft gekocht en laat een foto van de hoed zien. “Mijn vriendin attendeerde mij om na te denken over de volgende stap.” Als de hoed afgaat, zit het haar volgens haar, niet echt meer leuk. “Ze vertelde mij dat mijn haar nu wel heel veel dunner was geworden. Ik wist het wel, maar vond de mededeling niet leuk van haar. De hele nacht heb ik er niet van geslapen. Ik wil er op de bruiloft mooi uit zien.”

Vroeger heb ik wel eens een knotje gemaakt met een haarstukje en dat lijkt me nu ook wel feestelijk. Haar vragende blik beantwoordde ik met een geruststelling. Natuurlijk zal ik alles laten zien wat er voor mogelijkheden zijn voor een mooi bruidskapsel. En zo volgt er een uitstalling van haarstukken en haaraanvullingen voor de mooiste uitstraling van een bruidsmoeder.

Ik laat haar van alles passen, maar ga na een poosje over op een model die ik mooi en beter voor haar vind. Het haarwerk wat ik haar nu op zet, is een stap te ver voor haar. “Mevrouw, ik ben niet ziek en wil niet het haar van een ander stelen”. Ik vraag of ze met me mee wil gaan naar de winkel om de juiste indruk te krijgen van de kleur en het model.

Mevrouw volgt mij naar de volgende spiegel in de winkel en wat er dan gebeurt raakt mij zeer. Wow, wat zie ik er jonger uit, dit is wat ik altijd heb gewenst. Mevrouw, is dit”echt” haar, want ik wil geen zieke mensen, die het nodig hebben, van hun haar beroven! Een geruststellende bevestiging maakt, dat ze met een rode kleur van opwinding en een rechte rug, naar zichzelf kijkt. Haar reactie, in lichaamstaal, maakt me blij en bevestigd mij gevoel. Een trotse blije vrouw, maakt mij en haar, blij met dit mooie haarwerk.

Ze kijkt haar man met een vragende blik aan. De echtgenoot is vrij duidelijk, jij straalt en dat maakt voor mij alles duidelijk. Een bruidsmoeder verlaat de zaak met een blije trotse echtgenoot en een geweldige uitstraling van een mooi haarwerk. Het vervolg op dit mooie verhaal komt na de bruiloft en na vandaag? Ik ben trots op een mooie dame/bruidsmoeder met haarwerk die haar ‘haar” en “zelfvertrouwen” weer terug heeft gekregen.

Wilt u weten hoe deze mevrouw de bruiloft van haar zoon heeft beleefd? Lees dan hier snel het vervolg!