Gepubliceerd op

Een onbedaarlijke lach om ‘kaal worden’ door chemo

Een dame met alopecia, die al jaren klant bij ons is, vertelde mij de volgende anekdote.

Na vele onderzoeken werd er bij haar kanker geconstateerd. Een chemobehandeling zou de volgende stap zijn.  Dat was zeker even slikken, maar er werd nu tenminste wat aan gedaan. Ze had even tijd nodig om dit tot zich door te laten dringen. De arts ging vervolgens door met de volgende mededeling. Mevrouw, een van de gevolgen van deze behandeling is dat u uw haar gaat verliezen en kaal gaat worden.

Ze keek met grote ogen naar de arts en begon, samen met haar man, onbedaarlijk te lachen. De arts keek met een vragende blik naar het echtpaar aan de andere kant van de tafel. Toen ze uitgelachen waren kon ze met tranen van het lachen mededelen dat ze door alopecia al jaren’ kaal’ was. De arts viel bijna van zijn stoel van verbazing. Complimenten aan uw leverancier, dit had ik echt niet gezien!

Zo had deze trieste dag ook nog iets positiefs gebracht, tenslotte was kaal worden iets waar ze al jaren mee kon leven. Frans Koopal haarwerken kreeg op deze wel hele speciale manier een groot compliment.  Dank Pia voor het delen en sterkte met je behandeling.