Gepubliceerd op

Het cadeau van een haaraanvulling bij alopecia

Uit het Lourens Magazine –

GELUK bij een ONGELUK

Ze werd er letterlijk door overvallen. Binnen drie dagen tijd verloor Lucy al haar haar vanwege een accuut optredende vorm van alopecia. En of dat al niet erg genoeg was, moest ze ook nog eens door een vervelende ervaring met een haarwerker. Totdat ze de tip kreeg om eens naar Frans Koopal Haarwerken te gaan…

Moet je nagaan: ik woon nota bene in de stad Groningen, maar had nog nooit van Frans Koopal Haarwerken gehoord’, lacht Lucy. ‘Maar zo gaat dat: als je het niet nodig hebt, is je aandacht er ook niet op gevestigd. Dat ik Layla heb ontdekt, is een van de beste dingen die mij sinds het optreden van mijn haarziekte is overkomen!’

Plotsklaps

Het is inmiddels ruim twee jaar geleden dat de alopecia bij Lucy plotseling de kop opstak. ‘Het kwam echt plotsklaps. Binnen drie dagen was ik al mijn haar kwijt. Ik ging natuurlijk met spoed naar de dermatoloog, die de diagnose stelde: alopecia. En zonder kans op het terugkeren van de haargroei.’

Haar volgende stap was daarom naar een haarwerker in haar toenmalige woonplaats. ‘Die had echter niets op voorraad liggen en bestelde, na mij nauwelijks gezien te hebben, tien exemplaren. Die bestelling zou een week duren en als er niets bij zat, zou hij er weer tien bestellen. Ik werd dus min of meer gedwongen snel iets te kiezen, anders moest ik weken lang met een muts blijven lopen.’ Eind november 2015 had Lucy dan eindelijk haar haarwerk, maar de vreugde duurde maar kort. ‘Net voor kerst ging het haarwerk stuk. En de haarwerker zei doodleuk dat ik ná de kerst maar moest terugkomen. Dan had hij weer tijd. Ik voelde me toen echt ongelukkig. Mijn schoonmoeder kende gelukkig een kapster die mij aan een leenpruik kon helpen. Dat heeft mij de kerst door geholpen.’

Openbaring

Deze attente kapster gaf Lucy de tip om naar Frans Koopal Haarwerken te gaan. ‘Het was als een openbaring. De ontvangst, de betrokkenheid, de deskundigheid, de hartelijkheid: geweldig! Met veel geduld en aandacht hebben we na lang zoeken een haarwerk gevonden, dat bijna perfect is. Bijna, omdat mijn hoofdhuid overgevoelig is en niets kan verdragen. Dat betekent dat het vooral op het binnenwerk aankomt. Dat moet volkomen egaal zijn.’

Lucy: ‘Het was een lastige zoektocht, maar Layla blijft er net zo lang mee bezig tot ze het perfecte model gevonden heeft. Dan is ze ergens op een beurs, ziet honderden nieuwe modellen en als ze denkt dat er eentje bij is die voor mij geschikt zou zijn, belt ze mij. Layla is heel gedreven in dat streven naar perfectie, en ik ben heel blij dat er voor én met mij wordt gezocht naar het beste resultaat!’

Dank lieve Lucy dat jij mijn model wilde zijn en op deze manier iedereen laat zien wat een haaraanvulling voor verschil kan zijn.