Gepubliceerd op

Rust door Haar op mijn hoofd

Onrust door haar

Onrust door haaruitval zorgde er voor dat ik mezelf steeds minder leuk vond als ik in de spiegel keek. Elke gelegenheid die mij geboden werd om weer “haar” te krijgen, greep ik met beide handen aan. Ik schaamde me en werd boos op mijn hoofd zonder haar.

Dun bosje haar

Waarom kwamen er steeds meer kale plekken? Wat ik niet allemaal voor crème en zalfjes heb geprobeerd, echter ze gaven nooit het resultaat van een volle haardos. Ik wilde weer naar mezelf kunnen kijken  en iets anders zien dan dat dunne bosje fluthaar. Hoe meer ik me zorgen maakte hoe erger de haaruitval leek toe te nemen. De onrust, de priemende blikken, en de goedbedoelde opmerkingen verpesten de vreugde om me mooi aan te kleden. Ik zag alleen maar dat kale hoofd en zag niet wat ik ook zou mogen zien, namelijk een mooi mens.

Droomkapsel

Een afspraak bij Frans Koopal haarwerken in Groningen, was mijn laatste poging. Een warm ontvangst was het eerste wat mij opviel. Er viel een last van mijn schouders toen ik zag hoeveel haarwerken er op voorraad waren. Ik mocht alles passen wat ik wilde.Er werd met me meegedacht en serieus naar mij geluisterd. Ik zag plotseling een mooie vrouw met eindelijk haar droomkapsel. Het was een feestje om naar mezelf met “haar” te mogen kijken.

Rust door Haar

Gelukkig viel het haarwerk binnen de vergoeding van de zorgverzekering, zodat ik niets hoefde te betalen. Het haarwerk werd op mijn hoofd geknipt en passend gemaakt, zodat ik me veilig kon voelen bij harde wind. Vol trots verliet ik de zaak en keek in elke etalageruit. Nu mocht ik ook van mezelf een mooi jurkje kopen. De verkoopster van de kledingzaak gaf me een compliment dat ik zo’n mooie haarcoupe heb…  Nu kan er echt niets meer mis gaan. Het nieuwe “haar” geeft me bijna vleugels van trots en blijdschap. Ik heb nu “Rust door Haar”.

Doe jezelf niet te kort

Dat ik zolang heb gewacht om deze stap te nemen, is me nog een raadsel. Ik wil tegen iedereen zeggen, “Doe jezelf niet te kort en informeer (vrijblijvend) naar de mogelijkheden”.

Marie
(een mooi mens met haar)