Gepubliceerd op

Terugtrekkende haargrens

Begrijpen doe ik het niet….mijn terugtrekkende haargrens. Hoezo groeit er geen haar (meer) op mijn voorhoofd? Of moet ik vragen, waarom bij mij?

Het begon allemaal een poosje geleden. Mijn kapster stelde voor om een pony te knippen in verband met mijn kale voorhoofd. Een tijdje vond ik mijn nieuwe look leuk, totdat ik bij een harde windvlaag mezelf in de etalage zag. Wat schrok ik van de haren die door de wind niet meer mijn kale voorhoofd bedekten. In plaats van mijn pony te zien, stond het haar de verkeerde kant op, zodat je het kale voorhoofd juist duidelijk zag.

Niet blij, drukte ik gauw mijn haar over de kale plek heen. Als er wind stond durfde ik bijna niet meer naar buiten. Een sjaaltje of muts waren een oplossingen. Echter werd het probleem steeds erger. Ik werd bestempeld als de dame met het sjaaltje. Dit wilde ik niet langer. Hoe leuk het sjaaltje ook stond, ik wilde gewoon weer haar op mijn voorhoofd!

De kapster vertelde mij dat ik het beste maar eens kon informeren bij Frans Koopal haarwerken in Groningen, voor een passende oplossing. Ondanks dat ik dacht de enige vrouw in de wereld te zijn met zo’n probleem, belde ik toch maar voor wat informatie. En wat denk je? Ik ben niet de enige dame met een terugtrekkende haargrens.

Er werden mij verschillende mogelijkheden geboden. Een hele pruik zag ik (nog) niet zitten, maar een haarstukje speciaal voor mij op maat gemaakt?Wow, dat er zoiets bestaat! Vol spanning keek ik uit naar het moment dat het op mijn hoofd geplaatst werd. Mijn haarstukje (haaraanvulling) is prachtig geworden,  precies zoals mijn eigen haar (ooit) was. Geen angsten meer als het waait. Ik durf in etalages en spiegels te kijken.

Ik ben mijn kapster eeuwig dankbaar (en natuurlijk ook het team van Frans Koopal) voor de tip die ze mij gaf. Nooit meer het gevoel van een “kaal voorhoofd”. Dat ik hier zo lang mee heb gewacht, terwijl er dus zoveel mensen last van hebben?

Na onwetendheid en onzekerheid, heeft mijn leven nu een andere wending gekregen. Ik ben dankbaar dat ik – met verwijsbrief van de arts – voor een vergoeding in aanmerking kwam. Mijn leven is een stuk fijne geworden dankzij een haaraanvulling van Frans Koopal.

Dank aan jullie allen. En heb je ook een probleem met je kale plekken? Dan is mijn advies, doe jezelf niet tekort en maak een (vrijblijvende) afspraak met het team Frans Koopal. Ik ben er in ieder geval heel blij mee dat ik mezelf weer MET haar kan zien.

Mylou