Gepubliceerd op

Commercial opnames dag 1

Commercial dag 1 Frans Koopal 2

We hebben er twee dagen voor uitgetrokken om de nieuwste tv commercial van RTV Noord en Omroep Friesland op te nemen. Het volledige team staat (op hun vrije dag) klaar om er iets moois van te maken.

Dag 1 staat in het teken staan van de mannen. Drie enthousiaste mannen hebben er geen probleem mee om zowel met hun kale hoofd, als met het secret hair op de tv te komen. De dag ervoor ga ik nog een laatste gesprek met de dame van het landgoed aan, waar de opnames plaats gaan vinden. Alles tot in het kleinste detail doorgesproken. Klaar staan we op maandag morgen al vroeg, met koffie en wat lekkers. Als zowel de medewerkers en de modellen binnen komen, begint het echt. De koffers met verschillende kledingstukken worden uitgestald en beoordeeld. Elk setje kleding is voor een andere opname. Iedereen is best relaxed en gemotiveerd om er een leuke dag van te maken. Bij mij is er toch wel spanning, want deze keer ben ik niet in de hoofdrol, maar draag ik het over aan mijn medewerksters.

De sfeer zit er goed in en aan het weer en de prachtige locatie kan het ook niet liggen. De heren laten zich dan ook gewillig van hun secret hair ontdoen, om daarna met een ontbloot hoofd op de foto en film te komen.Vervolgens krijgt iedereen weer een nieuwe secret hair, die in stappen wordt vastgelegd op de film. De mannen zijn geweldig en er worden behoorlijk veel grapjes gemaakt met de nodige lachsalvo’s.

Na de opnames op de zaak, gaan we richting het  Blankenborg landgoed. Een prachtige locatie waar we hartelijk worden ontvangen door Wicoja Buist. We hadden afgesproken dat er

  • een man gaat hardlopen en vervolgens gaat zwemmen (jaaaa met het hoofd onder water)
  • nummer twee in een cabrio gaat rijden en
  • nummer drie gaat paardrijden.

De slotscene wordt als eerst gefilmd worden. Dat wil zeggen man met paard bij cabrio en hardloper samen toasten op het goede leven. Het paard stond echter iets te ver bij de cabrio vandaan, dus werd er een klapje op zijn achterste gegeven, om het plaatje iets mooier te krijgen. Het paard Lieke struikelde, viel met haar been op de bumper en vervolgens met haar achterste op de motorkap… Dit alles terwijl iedereen net de camera uit had en toekeek hoe in slowmotion het paard op de voorkant van de nieuwe cabrio terecht kwam. Het gevolg: een mega deuk in de spiksplinter nieuwe cabrio! Iedereen keek elkaar vol verbazing aan. Hoe kan dit? Niet leuk voor de eigenares van de cabrio, maar wel een verhaal dat de geschiedenis ingaat! (En met het paard is gelukkig alles goed.)

De opnames met de cabrio moesten nog beginnen! Dus een opname van voren was nu niet mogelijk, dan maar een van binnen uit in de cabrio.Het hardlopen en zwemmen ging geweldig. Zwemmen met het hoofd onder water en dan zo dat het secret hair nog steeds op zijn plaats blijft zitten. Dus een actieve groep mannen, die alle denkbare sporten met hun secret hair kunnen doen, zonder dat er iets beschadigd.

Dat wil zeggen een paard op een cabrio is toch wel een verhaal apart.