Gepubliceerd op

This is “ME”

Hallo,

Ik ontkom maar niet aan het idee dat we onszelf tekort doen. We zijn immers kunstenaars, of moet ik zeggen tovenaars? We transformeren met gemak iemand van jong tot oud, van man naar vrouw of van kaal naar haar. Karakters die worden gebruikt in films, tv of theater, van modern tot klassiek. Met gemak halen we alles uit de kast om iemand te transformeren. Elke vraag is een uitdaging, een nieuwe kans om onszelf te bewijzen. Geen opdracht is gelijk (en gelukkig maar anders zou het wel erg saai worden).

Onze drie generatie lange ervaring geeft kracht. De leeftijd is geen belemmering eerder een pluspunt. Trots dat ik 70 mag worden en 55 jaar aan het werk bij Frans Koopal. Dus een dubbele jubileum. De know-how die is opgebouwd en doorgegeven, zijn niet alleen een stimulans maar ook een inspiratiebron voor zowel collega’s als klanten. De vele lezingen en inspiratiegesprekken met ontwerpers en fabrikanten zijn kostbaar om van te leren en door te geven. Samen een mooie wereld maken waar haarwerk een belangrijke rol in speelt. Het secret hair (onzichtbare haaraanvulling voor man en vrouw) zijn de nieuwste ontwikkeling in de oplossing voor haarproblemen.

Met gemak maken we een fantasiekapsel voor een festival of verwerken we een haarstuk in een bruidskapsel voor een bruidje. Net zo gemakkelijk helpen we een drag queen, travestiet of transgender aan een nieuwe “look” waar hij/zij blij van wordt. De tips en trucs van make-up, styling (in een één op één sessie) gaan ver. Dat mensen met haarverlies (soms) niet zitten te wachten op extravagante creaties is de andere kant van ons vak(geheim).

Het aanmeten van haarwerk, bij bijvoorbeeld ouderdomskaalheid, alopecia (haarziekte) of bij een chemo behandeling, is de andere kant van ons vak die we met liefde oplossen. De pruiken zijn “haarwerken”geworden. De klanten zijn mondiger geworden. De contacten met zorginstellingen en ziekenhuizen zijn verdiept en waardevol te noemen. De lezingen, workshops (bij bijvoorbeeld look good feel better) worden ieder jaar met interesse gegeven en gevolgd. De collectie haarwerken is groter geworden. De contacten met fabrikanten is door de jaren heen verdiept en een vriendschappelijke band geworden, waar we allen veel van kunnen en mogen leren. (We hebben immers allemaal liefde voor het vak!)

Onze klantenbestand, van (niet alleen) vaste klanten, groeit iedere dag. Klanten van binnen en buitenland weten ons te vinden, en niet alleen voor het goede advies. De warmte waarmee wij ze helpen, de rust en het vertrouwen, maar ook de mega grote collectie haarwerken, zijn zeker waardevolle elementen van ons vak. Welke vraag dan ook, er is altijd een oplossing door ons te bedenken. Dat maakt ons vak zo leuk. We zijn vakidioten. Haarwerkers, pruikenmakers, toneelkapper-grimeur en uiteindelijk tovenaars in haarwerk.

Groetjes van een trotse ondernemer – Layla Koopal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *