Gepubliceerd op

Alsjeblieft: een magazine speciaal voor jou!

Mijn naam is Antoinette Koopal. Ik ben de jongste van het gezin Koopal en mag voor deze mooie glossy het voorwoord schrijven.

Het opgroeien in een gezien als het onze, was bijzonder. Onze familie is bijzonder. Als kind ervaar je dat niet als zodanig. Het is wat het is. Nu ik erop terugkijk, mer ik dat onze jeugd verre van doorsnee is geweest. Alles stond in het teken van artisticiteit. Het theater, schminken, pruiken, optredens, kostuums: Het was creativiteit ten top. Wij als kinderen deden gewoon mee. handen uit de mouwen steken, niet piepen, het werk moest gewoon gebeuren. En er gebeurde altijd iets bijzonders. Het was een komen en gaan van mensen die door de rest van de wereld niet ‘gewoon’ werden gevonden. Alles was anders dan anders. En wij vonden dat de normaalste zaak van de wereld. We wisten niet beter. En achteraf kun je zeggen: “Hoe bijzonder was zo’n leven, zo’n jeugd?”.

Layla werd als oudste als vroeg in het diepe gegooid. Ze moest passen op ons, haar twee broertjes en zusje, moest meehelpen en werd geacht een opleiding te volgen. En dat heeft haar gevormd tot de bijzondere vrouw die ze is. Een ‘fanatieke dondersteen’, zoals men dat placht te zeggen. Een pittige tante. Iemand die weet wat ze wil en daar dan ook voor gaat. Een klein opdondertje. Maar ook een verschrikkelijk lief mens met het hart op de goede plaats. Dat zij op haar 70ste nog zó actief in het leven staat, mag een voorbeeld zijn voor ons allen. Voor mij en mijn broertjes is ze dat zeker. Layla, wij zijn trots op je. Trots dat je het bedrijf, dat al zoveel jaren bestaat, succesvol hebt voortgezet. Maar daarmee doen we je tekort. Je hebt het omgevormd tot een bedrijf waar iedereen die werkzaam is in de haarwerkbusiness jaloers op is. Frans Koopal Haarwerken is een begrip. En dat heeft alles te maken met zo’n bijzondere vrouw: Layla Koopal.

In dit magazine leest u alle verhalen. Van (ex-)personeesleden, klanten, vrienden en alle mensen die ergens iets met Layla te maken hebben gehad.

Ik wens u veel leesplezier!

Antoinette Koopal

(Foto boven: persiflage door Antoinette Koopal van Layla Koopal)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *