Gepubliceerd op

Mond tot mond reclame

Hoe goed je ook te vinden bent op social media, te horen bent op de radio of te zien op vele tv kanalen. Mond tot mond reclame is het mooiste compliment dat je kan krijgen.

Zo kwam uiteindelijk ook Wilma bij ons terecht. Wilma belde om een afspraak te maken om haar (vele) haarwerken weer bij te werken. Tevens vroeg ze of ze een vriendin mee mocht nemen. Wilma vertelde mij dat haar vriendin er helemaal doorzat. Ze was al bij verschillende zaken geweest voor advies, maar kreeg het er alleen nog maar benauwder van.

Wilma vertelt enthousiast over de zaak Frans Koopal en hoe goed ze telkens geholpen wordt. De vriendin werkt in de zorg en had ook al eens van een bewoner een brochure van Frans Koopal gekregen. Deze bewoner had de brochure ooit op een beurs gekregen en bewaard voor het geval dat… Het bleek een hele oude brochure te zijn waardoor de vriendin de indruk kreeg van een stoffige zaak. Aangezien Wilma zo enthousiast bleef vertellen over Frans Koopal, en dat zij uiteindelijk ook via via bij Frans Koopal terecht was gekomen, wilde ze wel eens met eigen ogen zien hoe het bij Frans Koopal gaat.

Wilma heeft, in tegenstelling tot haar vriendin, alopecia totalis (totaal kaal). Ze zou het liefst ook haar eigen haar hebben, maar aangezien het niet zo is, maakt ze er het beste van. Wilma is niet alleen een enthousiaste tevreden klant maar tevens een veelgevraagd fotomodel. Ze kan heel veel modellen dragen, van een klassiek haarwerk tot een toffe gekleurde pruik.

Zo kwamen de dames binnen en werden ontvangen met koffie/ thee en wat lekkers. Een verbaasde vriendin keek in het rond en zei “Wat hebt u een prachtige zaak. Helemaal niet stoffig.” Wilma begon te lachen en zei “Je bent hier in een soort snoepwinkel van haarwerken terecht gekomen”. Het fijne van deze zaak is dat je goed geholpen wordt en een eerlijk advies krijgt. Bij zo’n compliment krijg ik haast vleugels…(Wij doen ons werk met zoveel liefde en vinden het vanzelfsprekend).

Terwijl ik de haarwerken van Wilma begon bij te werken en ondertussen het verhaal van de vriendin aanhoorde: “Ik werk in de zorg en steek dan het haar graag op, maar in mijn vrije tijd hebik het graag los. Ik heb extensions, alleen is het eigen haar nu zo dun en poreus waardoor de extensions nu zichtbaar zijn. Ik moet iets anders maar weet niet wat…..maar absoluut nog geen pruik! Ik wil me veilig voelen bij het haar, zonder angst of vervelende opmerkingen.” ging ze door.

Ik zag de wanhoop in haar ogen en vertelde haar over de verschillende mogelijkheden. Een haartoevoeging (haaraanvulling), die we met een (semi) permanente bevestiging  (waar je gewoon mee kan slapen) vastzetten of met klemmetjes zodat je het iedere dag zelf heel eenvoudig zelf op kan zetten. Ik merkte aan haar dat ik haar tijd moest geven om hierover na te denken. Ik stelde voor om op een later tijdstip een afspraak te maken. “Als je een afspraak maakt dan heb ik verschillende haarwerken en haartoevoegingen voor je klaargelegd. Op deze manier kan je er even over nadenken en altijd geheel vrijblijvend iets komen passen.”

Met een gerust gevoel en brede lach namen we afscheid. Wat het gaat worden weet ik nog niet. Wat ik wel weet dat ik in ieder geval iemand heb kunnen helpen, al was het slechts door te luisteren. We willen zeker weten dat ons advies echt met liefde voor ons vak worden gegeven en zo worden aanvaard.

Fijn dat we klanten mogen helpen. Dat ons werk wordt gewaardeerd en via mond tot mond reclame zich verspreidt.

Bedankt Wilma voor je enthousiasme en een groot compliment hoe je omgaat met je alopecia.

Layla Koopal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *