Gepubliceerd op

Plots was zij zelf iemand die een haarwerk nodig had

Jaren geleden kreeg ik het verzoek om een collega te helpen die door een faillissement (van de haarwerkzaak waar zij werkte) zonder werk zat. We kenden elkaar door de beurzen waar we concullega’s waren. Het gesprek ging prettig en zo werd Gretha onze nieuwe collega.

Gretha is een warme vakkundige vrouw, die het vak met hart en ziel doet. We konden samen lachen, huilen en mooie dingen creëren. Langzaam kreeg Gretha haar eigen klanten en nam oude klanten van haar vorige zaak mee die, net als wij, haar kundigheid waarderen. Ons vak is een geweldig vak. We maken mensen blij, in tijden van haarverlies.

Tot er op een dag bij Gretha borstkanker werd ontdekt. Een gevoel van verslagenheid maakte zich meester van haar, maar ook bij ons. We probeerden haar te steunen. Gelukkig is Gretha een sterke vrouw en wij als team zijn erg met elkaar betrokken. Toch kwam er een moment dat Gretha zelf een haarwerk nodig had. Nu stond ze zelf aan de andere kant. Gretha vond een haarwerk die gelijkenis met haar eigen haar had. In deze moeilijke periode vond ze bij ons rust en afleiding. Achter de schermen is er altijd wel iets te doen. Op haar geweldige en vakkundige manier wist ze er iets positiefs uit te halen. Ze bleef ons steunen en helpen waar het nodig was. Langzaam kon ze weer klanten adviseren en helpen met mooie haarwerken.

Dat ze zelf ook het nodige heeft meegemaakt maakte haar nog sterker. Niet iedereen weet van haar verhaal, toch mag dit gedeeld worden. Een sterke en vakkundige vrouw met het hart op de juiste plaats! Na jaren van onzekerheid is er nu rust gekomen.

Al een aantal jaren geniet ze van haar pensioen, maar komt toch zeker een paar keer per maand langs om ons te adviseren bij moeilijke opdrachten. Een dappere dame waar we respect voor hebben. Dankjewel Gretha voor het mogen delen van Je verhaal. Respect is zeker op zijn plaats. Er is nog zoveel goeds te doen en te beleven.

Dankjewel
Team Frans Koopal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *