Gepubliceerd op

Van jou geleerd: ik kan alles aan!

Uit het jubileum magazine “Layla 55 jaar haarwerker”

Lieve Layla, zo’n 20 jaar geleden, voor het eerst naar de zaak, Frans Koopal, gereden.

Mijn dochter wilde graag voor indiaantje spelen, dus een doosje schmink gekocht, keuze uit zeer vele. Ook lag er een folder voor een schminkcursus op de toonbank klaar, dus ik dacht: hum… grappig, leuk, vooruit, inschrijven maar!

Na een jaar van lachen en veel geleerd, dacht ik: ik ben volleerd! Maar niets was minder waar Stage lopen moest ik en… bij haar! Musical, operette, playbackshow en opera. Overal reed ik met mijn schminkkoffertje Layla achterna. Van een TomTom had toen nog niemand gehoord, maar dat heeft Layla nooit gestoord! Haarfijn werd mij telkens uitgelegd hoe te rijden: gewoon naar links of gewoon naar rechts…

Bijvoorbeeld:

Naar Midlaren:

Bij dat huis met dat witte hekje, links af te slaan, vervolgens bij die mooie bloementuin, met rode rozen, weer rechts te gaan!

Naar Hoogezand:

Ergens, rechts in het midden van de straat, of in Appingedam, waar je steeds maar rechts afslaat! Bij dat ene kerkje met van die spitsen, er helemaal omheen, dan door het dorp en door een straat met veel steen!

Naar Delfzijl:

Delfzijl, gewoon, gewoon het theater…

Naar Leeuwarden:

Naar de schouwburg, gewoon in het centrum, kan niet misgaan… Veel gevraagd onderweg; kwam hijgend en puffend aan!

Ik heb me rot gereden, dat heb ik haar ook verteld, maar wel heel veel later!

Maar als ik dan op plaats van bestemming was en ik haar van verre hoorde lachen, gierend lachen, met grote uithalen, grinnikend als een paard, geloof me, was het de moeite dubbel en dwars waard!

En dat ik steeds ben aangekomen, is toch eigenlijk ook weer geen wonder, want met een oog voor detail kom je er, en dat is dan ook weer zeer bijzonder!

Zo ben ik dus al 20 jaar bij Layla Koopal, de laatste jaren, rond 5 december, samen met de goedheilig man, haar grote liefde vooral. Dan zal ik u nu een ‘primeur’ vertellen:

De Sint heeft al jaren met Layla te stellen. Vorig jaar heeft de Sint Layla in dichtvorm een huwelijksaanzoek gedaan! Helaas is Layla er niet op ingegaan. Ach, je zag de Sint wit wegtrekken en meldde, zeer teleurgesteld, dan maar naar Spanje te vertrekken. Het mysterie van Sinterklaas is bij deze dan ook opgelost. U weet nu waarom Sinterklaas elk jaar weer naar Spanje afrost!

Never a dull moment bij Layla Koopal, maar dat weten de meeste van jullie al!

Van jou geleerd: IK KAN ALLES AAN!

Al heb je ondertussen klotsende oksels en het zweet op je rug staan. En toch heb ik hier een zeer belangrijke les uit geleerd: Gewoon doen, je kan alles! Dus niet verkeerd!

Ook heb je 2 keer, in voor mij slechtere tijden, me met raad en daad weten te steunen én verrassend weten te verblijden. Ik waardeer je dan ook bijzonder, als een bijzonder mens. Ga zo door, in goede gezondheid, dat is dan ook mijn wens!

Lieve Layla, dat jij alles kan, heb je inmiddels zeker bewezen en daar mag je best trots op wezen! Ik ben blij dat ik je ken en ik weet zeker, dat ik één ben van hen. En dat ik je net heb horen lachen, gierend lachen, met grote uithalen en een hikkend geluid, zal ik nu stoppen en wens je tot besluit:

Lieverd, nog een superfijne avond met alle dierbaren om je heen, een heel fijn leven! dan vraag ik nu aan allen, om Layla een applausje te geven!

Layla, bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *