Gepubliceerd op

Fantastisch om mensen blij te maken

Uit het jubileum magazine “Layla 55 jaar haarwerker”

Ik ben Ann Winter, werkzaam bij Frans Koopal Haarwerken in Groningen. In januari 2012 was ik toe aan een nieuwe uitdaging, en ik werd door mijn collega Carolien geïntroduceerd bij Frans Koopal. Ik had geen idee wat mij te wachten stond, maar na een dag meedraaien was ik al dolenthousiast. Wat een leuke en liefdevolle baan!

Er komt dagelijks heel wat aan emoties voorbij. In het begin had ik vaak moeite om mijn tranen te bedwingen. Het gaat nu gemakkelijker omdat ik geleerd heb er beter mee om te gaan. Layla is daarin een goede leermeester voor mij geweest. Ook heb ik cursussen gevolgd, en één daarvan was ‘omgaan met ernstig zieke mensen’. Ik heb veel ontdekt en geleerd op dit vlak. Het is niet alleen maar verdriet: er wordt ook veel gelachen. Het is fantastisch om mensen blij te maken met mooi haarwerk. Wat ook heel leuk is, is dat de mannen tegenwoordig goed aan bod komen. Wij werken met Secret Hair. Dat is een dunne folie met haar dat geplakt wordt en vijf weken blijft zitten.

De mannen worden daarbij netjes geknipt, en nu komt het herenvak waar ik mee begonnen ben bij de kappersopleiding goed van pas.

Ze gaan dan ook keurig de deur uit! Inmiddels zit ik 41 jaar in het kappersvak, waarvan alweer 8 jaar bij Layla. Ik had deze baan voor geen goud willen missen en hoop nog heel wat jaren in goede gezondheid en met heel veel plezier te kunnen doen. Dank je wel, Layla!

Ann Winter, medewerker van Frans Koopal Haarwerken