Gepubliceerd op

Waar een kleine vrouw GROOT in kan zijn

Uit het jubileum magazine “Layla 55 jaar haarwerker”

Ik ken Layla al vele jaren en ben meerdere malen door haar geschminkt, van Jan Lenferink tot Ivo Niehe en recentelijk ook als Dame Edna.

Ook vonden er verkleedpartijtjes plaats voor de verjaardagen van onze kinderen in haar pand in de Muurstraat. In 2015 werd ik in het kader van het lustrum van de Noord-Nederlandse Golf & Country Club geschminkt als Dame Edna en in hetzelfde jaar deed ik mee met de 4 Mijl van Groningen in dezelfde outfit. Voor het jeugdsportfonds heb ik meer dan 1200 euro opgehaald.

Ook dit jaar wordt het lustrum van de NNG&CC gevierd met als thema ‘Pronkjewail in Golden Raand’. Tijdens de opening van het lustrumjaar verschenen de voorzitter en ik als Rabenhaupt en zijn knecht in prachtige kostuums en bijpassende schmink.

Na mijn terugkeer uit Zuid-Afrika help ik Layla en haar enthousiaste medewerkers bij de activiteiten met betrekking tot Sinterklaas. Als assistent van Yvette zorg ik er mede voor dat de hulpsinterklazen er prachtig uitzien. Na instructies van Marjan doe ik de hulpsinterklazen uitgeleide en zorg ik ervoor dat ze veilig en keurig in de klaarstaande auto’s plaatsnemen. De sfeer tijdens deze sinterklaas- en pietenorganisatie is uitermate ontspannen en gezellig edoch wel heel professioneel.

Het is een plezier om in zo’n team te mogen werken. Layla is een enthousiaste, ondernemende, gepassioneerde zakenvrouw met het hart op de juiste plaats en met dat gouden hart verzorgt ze ook geheel belangeloos vele lezingen voor diverse doelgroepen zoals verzorgingstehuizen, verpleeghuizen, Inner Wheel-clubs en dergelijke. Frans Koopal onder leiding van Layla is een prachtig bedrijf met professionele, enthousiaste en leuke medewerkers. Layla is gewoon Layla: eerlijk, oprecht en betrouwbaar, en ik wens haar en haar team nog vele succesvolle jaren toe.

Fred van der Werff