Gepubliceerd op

De impact van haarverlies

Leonie droomde over een mooie volle lange bos haar. Eentje die je ziet bij reclamespotjes van shampoos. Helaas was zij niet gezegend met mooi vol haar, maar met een dun bosje flutter haar. Wat ze ook voor shampoos probeerde, het resultaat was niet zoals zij zich voorstelde. Bij een windvlaag zag je de schedel en bij regen of bij hitte was het resultaat ook niet geweldig. Ze moest het ermee doen, dacht ze.

Bij het douchen vond ze steeds vaker haar in het doucheputje. Elke haar die je verliest doet pijn, zeker als je al niet veel hebt. In de spiegel ontdekte ze plotseling kale plekjes ter grote van een muntstuk. De paniek sloeg toe.
Wat gebeurde er met het haar, was ze ziek? Ze besloot om zoveel mogelijk thuis te blijven totdat het weer over was. Het haar begon soms weer te groeien op de kale plekjes, maar er kwamen steeds meer  nieuwe kale plekjes bij. Het haar werd steeds kaler en ze kon het niet meer camoufleren. Ze kende niemand in haar vriendenkring die ook kale plekken hadden. Ze kende mensen die kaal waren geworden door een chemo behandeling maar die kregen het haar terug.

Ze hoorde ze dat ze bij Frans Koopal ervaring hadden met mensen die haarverlies hadden. Haar vriendin zei dat ze wel met haar mee wilde naar een haarwerk specialist om naar een oplossing te zoeken. Misschien zou een haargroeimiddel een oplossing zijn? Op internet had ze al wat opgezocht. Ze vond het erg spannend, echter moest er een oplossing gevonden worden. Een afspraak bij Frans Koopal was gelukkig snel gemaakt voor een intake gesprek.

Bij het betreden van de zaak voelde het gelijk al vertrouwd. Ze keken met vol verbazend naar de vele poppen met haar. Ze waren nog nooit we in een pruiken winkel geweest en waren verbaasd over de vele modellen van pruiken, mutsjes en hoeden. Het was aan de vriendinnen te merken dat ze het spannend vonden en kregen de slappe lach. “Kan je hier echt je droomkapsel krijgen?”, vroeg Leonie “Hoe zou je eruit kunnen zien?” vroeg haar vriendin. “Als Mien dobbelsteen of als Tina Turner?”

Na een kopje koffie met wat lekkers kon het beginnen. Over en weer werden vragen gesteld en naar elkaar geluisterd. De vriendinnen vroegen naar een oplossing voor de kale plekken en dachten hierbij aan een haargroeimiddel. Er zijn wel verzorgingsproducten, maar die leveren niet direct het resultaat op wat ze graag wilden. Een oplossing dat wel direct resultaat gaf, was een haarwerk.

De vriendinnen keken elkaar aan. “Moet dan je eigen haar kaal geschoren?
Ik wil mijn eigen haar zolang mogelijk houden,” zei Leonie. Nee het is niet nodig je eigen haar kaal te scheren, dat kan er gewoon onder blijven. Artiesten doen dit ook, ze krijgen een pruik over hun eigen haar heen.

De vriendin vertelde dat Leonie zelfs bijna niet meer naar buiten ging vanwege het haarverlies en ze het erg fijn vinden als ze weer haar heeft, zodat ze zich weer overal durft te vertonen.

Nadat er een aantal haarwerken waren uitgezocht kon het passen beginnen. Al bij het eerste haarwerk kregen de vriendinnen tranen in de ogen. Zoiets moois hadden ze wel gehoopt maar niet verwacht.
De spanning viel zienderogen weg. Er werd gehuild en gelachen, maar het uiteindelijke resultaat was verbluffend. Leonie kon maar niet genoeg krijgen van de aanblik in de spiegel. De vriendinnen vlogen elkaar om de hals (de Corona telde even niet meer). Eindelijk had ze haar droomkapsel en de zorgen over de kale plekken was voorbij.

Voorzien van een prachtig haarwerk, onderhoudsproducten en de controle afspraak gingen de blije vriendinnen de zaak uit. Ons doel is om mensen blij en tevreden te maken, maar telkens is het ontroerend als wij  het doel hebben bereikt. Mensen gelukkig te maken met een mooi haarwerk en goede begeleiding, dan is onze missie geslaagd.

Zit je net als Leonie met vragen, wacht dan niet langer maar maak een vrijblijvende afspraak

Contact

Tot ziens
Team Frans Koopal

Wij zijn trots op ons bedrijf en blij met onze medewerkers, die liefde hebben voor hun vak.