Gepubliceerd op

De magie van het haar

Dat we de magie van vele tradities zoals het Sinterklaasfeest, kerstmis, oud en nieuw vieren en al eeuwen doorgeven is een belevenis. De magie en verwondering, die dit alles met zich meebrengt, zal voor iedereen anders zijn. We beleven het allemaal op een andere manier en helemaal in deze corona tijd. Toch blijven we de magie van deze traditie al generatie lang doorgeven. Zo zijn er ook verschillende verhalen bij de eeuwenoude tradities. Een ding hebben ze allemaal gemeen …………………………………………..

De MAGIE

Eens was het haar een teken (symbool) van kracht en schoonheid. De mannen hadden baarden en een weelderige bos haar. Het was niet alleen dat men er de kracht mee symboliseert, maar het gaf tevens bescherming tijdens de koude jachtpartijen. De haardracht is in de loop der eeuwen veranderd, maar een ding hebben ze gemeen. Namelijk de bescherming. De vrouwen zagen hun haar als sieraad. Indien het haar niet aan de wensen voldeed werden er veelvuldig pruiken gedragen.

Haarcreaties

Door de eeuwen heen werden meerdere creaties bedacht en pruiken kregen een grote rol in de ontwerpen. Er werden grote creaties gemaakt waarin vogels, veren of zelfs hele schepen werden verwerkt. Er zijn voorbeelden bekend waarbij een of meerdere bedienden het kapsel tijdens het lopen en zitten met stokken moest ondersteunen om te voorkomen dat de draagster de nek zou breken door het gewicht.

Gelukkig zijn de pruiken verbeterd en het gewicht is tot het minimum teruggebracht. Pruiken worden bijvoorbeeld gedragen bij carnaval, toneel, film, theater en travestie. Maar ook door mensen met haarproblemen zoals alopecia(haarziekte), ouderdomskaalheid, terugtrekkende haargrens, chemo en bestraling spreken we liever over een haarwerk.

De magie doorgeven

De magie van het haar is nooit veranderd en een steeds grotere rol gaan vormen in de huidige tijd. Dankzij de ontwikkeling (in de haarwerken) mogen we deze magie doorgeven. Haarwerk voor mannen, vrouwen en kids zijn er in alle kleuren, maten en prijzen. Met een verwijsbrief van de (behandelende) arts helpen we voor de afhandeling met de zorgverzekering.

Kunst van haarwerk delen

Het haar is en blijft fascinerend en telkens een uitdaging om niet alleen de bescherming van het hoofd te garanderen maar ook de geweldige kunst van haarwerk te mogen delen. De magie die iemand ervaart als hij of zij in de spiegel kijkt en zichzelf het liefste ziet, is meer dan MAGIE. Die magie mogen wij al drie generaties delen met elkaar en onze klanten.We zijn betrokken bij alle ontwikkelingen in haarwerken, bezoeken beurzen en houden nauw contact met onze fabrikanten.

Wil jij ook de magie ervaren van haarwerk en wat het voor jou kan betekenen? Dan kun je altijd contact met ons opnemen voor een vrijblijvende intake. We willen iedereen helpen, niet alleen met een mooi haarwerk, maar de magie laten ervaren wat het met je doet om te ervaren wat het verschil kan zijn (dun of geen haar maar mooi haar)…n.l…………..

De MAGIE …….

Frans Koopal Haarwerken helpt je om de energie en de magie van “haar” te ervaren.Gun jezelf dit magische moment en maak een afspraak.

Contact