Gepubliceerd op

Alopecia en hair extensions

Er zijn diverse hair extensions (haar extensies) die om verschillende redenen en op verschillende manieren gebruikt worden. Het kan noodzaak zijn, tijdelijk i.v.m. een bepaalde look voor een gelegenheid of in meer permanetere vorm. Hieronder korte uitleg tussen de relatie Tractie Alopecia en Hair extensions.

Als hair extensions vakkundig erin gezet worden is er doorgaans niets aan de hand. Echter willen we toch informeren over risico’s voor het (te) vaak (te) strak zetten van de extensies (te) dicht bij de hoofdhuid. Een reden om dit te doen is dat je er het langste plezier van hebt. Extensions groeien met het haar mee en blijven langer goed zitten. Maar daar zit ook de crux.

Door overbelasting en de druk (tractie) die op de haarfollikels wordt uitgeoefend kunnen eigen haren uitvallen. Op zich is dat nog niet zo’n probleem omdat als er een haar uitgaat er ook weer nieuwe komt. Echter, als dit herhaaldelijk gebeurt, dan denkt de haarfollikel “Je wilt geen haar? Bekijk het dan ook maar, ik doe het niet meer.” Met als gevolg Tractie Alopecia oftewel kale plekken op het hoofd die permanent kaal blijven.

Zoals eerder gezegd kun je hair extensions op diverse momenten en manieren gebruiken en doorgaans zonder risico. Heb je hier vragen over of wil je advies? Neem dan contact met ons op.

Contact

Bij het maken van dit artikel is gebruik gemaakt van het blog Hair extensions en traxtie Alopecia van Haarproblemen.nl