Gepubliceerd op

Alopecia herinneringen

De meeste klanten met Alopecia (een haarziekte) komen jarenlang trouw bij ons terug. We hebben samen een verleden. Terwijl de tijd doorgaat en er telkens wordt gekeken wat er weer voor nieuws is op het gebied van haarwerk, proberen we de laatste trends te volgen.Zelfs bij de inkoop moeten we vaak bij een bepaald model of kleur, bedenken voor welke klant dit leuk zou zijn.

Dat we met klanten een rijke historie hebben opgebouwd, is iets waar we trots op zijn. Haar(of het gebrek ervan) kan zo’n belangrijke rol spelen in iemands leven. De meeste mensen met eigen haar staan hier vaak niet bij stil. Stil verdriet en onzekerheid is vaak niet aan de buitenkant zichtbaar. De meeste mensen weten dit goed te camoufleren. Een prachtig haarwerk /haarstukje als aanvulling of opvulling, is een belangrijk onderdeel van je goed voelen. Er goed uitzien is toch voor iedereen fijn? Dat wij daar een rol in kunnen vervullen, maakt ons trots en blij. Telkens streven naar verbetering, is en blijft ons doel.

Dit doet me terug denken aan ongeveer 40 jaar geleden. De tijd dat we nauwelijks een mobiele telefoon hadden. Voor een mevrouw met een terugtrekkende haargrens, werd er ieder jaar een haarstukje van echt haar geknoopt.
Ze had natuur haar en droeg het opgestoken. Mevrouw was erg handig, dus voor onderhoud had ze ons niet nodig, enkel voor een vervangend haarstukje. Dat mevrouw dit verborgen hield voor de buitenwereld, maar zelfs voor haar eigen man en kinderen, werd ons pas veel later pijnlijk duidelijk. Op een avond toen de eerste vorst was ingetreden, viel mevrouw en brak naast haar heup ook beide polsen. Met loeiende sirenes werd ze naar het ziekenhuis vervoerd. In eerste instantie was het herstel belangrijk en kreeg ze de nodige hulp. Echter, hoe kon ze iemand in vertrouwen nemen dat ze een haarstukje droeg? Dat dit zulke grote consequenties heeft gehad hoorden we pas heel veel later. Doordat ze niet in staat was om haar eigen haar te verzorgen en niemand hier mee lastig wilde vallen, resulteerde dit in zelfmoord. We voelden de pijn van deze altijd verzorgde dame. Het haar was veel belangrijker dan alle andere dingen. Het grote geheim delen kon ze niet en bracht haar tot deze wanhoopsdaad. Een triest verhaal want een telefoontje en we zouden haar hebben geholpen. Toch kijken we trots terug op alle jaren dat we een mooi haarstukje voor haar mochten knopen waar zij zich zeker bij voelde.

Zo zijn er vele anekdotes. Toch blijven je een aantal verhalen van klanten altijd bij. We hopen nog jaren mensen met haarproblemen te kunnen helpen. Mensen zijn bijzonder en niks is raar of gek. We gaan serieus met iedere vraag om. Dus kom maar met je vraag over een kale plek of haaruitval. Samen vinden we een oplossing die bij je past.

Liefs
Layla koopal