Gepubliceerd op

Ik was mezelf kwijt

Van nature hebben wij thuis allemaal heel mooi vol en krullend haar. Opeens leek de fut eruit te zijn. Daarna vond ik het doucheputje iedere dag vol met haar. Was het een nawerking van mijn zwangerschap, de corona, overgang, mijn bedrijf die mij energie kostte of was er meer aan de hand?

Normaal is mijn haar mijn paradepaardje, maar nu was ik niet meer, degene die mij normaal in de spiegel aankeek. Ik voelde me, net als het haar, de fut uit mijn leven lopen. Met een sjaaltje probeerde ik de boel wat op te vrolijken. De ene dag vond ik het wel oké, de andere dag voelde ik de tranen opkomen. Liever bleef ik in huis maar dat was niet altijd mogelijk. Ik wilde stralen in mijn nieuwe bedrijf, maar nu voelde ik me niet meer de kracht om te stralen. Ik ben een doorzetter, geef niet snel op, maar nu?

Er moest wat gebeuren, ik wilde mezelf weer terug! Een afspraak met Frans Koopal haarwerken was snel gemaakt. Wat ik moest of kon verwachten wist ik niet. Een ding stond vast, ik wilde mezelf weer terug zien in de spiegel. Even was er een angst dat ze zouden zeggen dat mijn eigen haar eraf geschoren moest worden.

Met een glimlach werd ik begroet, en voor ik het wist had ik een lekker kopje koffie voor me staan. Onzeker over wat de dame zou vragen, dronk ik snel mijn koffie op. Het gesprek verliep heel gemoedelijk en gelukkig kon ik mijn eigen haar eronder behouden. Een pasmutsje, voor de hygiëne, en het passen kon beginnen. Al bij de eerste pruik (haarwerk) was ik al zo blij. Ik kreeg complimenten en er werd mij zelfs gevraagd om model voor een fotoshoot te worden.

Mijn zelfvertrouwen kreeg zo’n booster dat ik vanzelf ging stralen. Ik was mezelf kwijt, maar vond dankzij het haarwerk mezelf terug. De foto’s zijn inmiddels gemaakt. Wat een feestje! Dit had ik nodig om weer zelfvertrouwen te krijgen.

Dankjewel team Frans Koopal voor jullie hulp. Een mooie oplossing voor mijn dunner wordende haar. Ik ben blij en zal jullie zeker aanbevelen.

Met lieve groetjes Aisha