Gepubliceerd op

Grijs haarwerk is ook niet verkeerd

Een vaste klant belt mij om een afspraak te maken. Na binnenkomst en na het gebruikelijke kopje koffie met wat lekkers, gaan we aan de slag met het passen van leuke modellen haarwerken.

Ik vraag of ze haarwerk ook eens in iets grijzer wil passen. Het hoeft niet gelijk zilverwit te worden, er zijn zoveel meer grijsteinten. “Ja”, zegt ze aarzelend, “Dat laat mijn leeftijd langzaam wel toe. Maar of ik er klaar voor ben?” We passen alle teinten grijs door, waar de nodige woordspelingen met de nodige lachsalvo’s op af komen.

Er komt, naast de angst om een oud gezicht te krijgen, nu een hele andere kijk op de grijsteint. “Wat staat dat zacht en hoe anders kijk ik nu naar mezelf, zoveel liever. Wat goed dat u met me meedenkt.” zegt ze blij verrast. “Ik heb zo een verjaardagsfeest, dan kan iedereen er gelijk aan wennen.” Met een blij gezicht gaat ze naar huis.

Al na een uur krijg ik een enthousiaste vrouw aan de lijn. “Ik krijg zoveel complimenten, dat wilde ik u gelijk laten weten. Kan mijn oude haarwerk ook iets bijgeknoopt worden in deze kleur?” Alles kan, antwoord ik. “Geweldig wat een service. Bedankt dat u mij zo fijn heeft geadviseerd.”.