Gepubliceerd op

Eindelijk had ik een stukje van mijzelf weer teruggevonden

Ingezonden brief

Al weer negen jaren kom ik minstens een keer per jaar bij Frans Koopal Haarwerken. Wat ben ik Layla en haar team dankbaar dat ze op deze manier mij en vele anderen tot enorme steun is. Vroeger ging ik met plezier naar de kapper. Nu zie ik er naar uit om weer een nieuw haarwerk aan te schaffen. Tevreden loop ik altijd weer de deur uit.

Enorm blij ben ik dus met mijn haarwerk. Ik heb ze gehad in verschillende kleuren en lengtes. Ik heb er nu een die heel dicht in de buurt komt van hoe het vroeger was. Toen ik dit haarwerk opzette en in de spiegel keek, dacht ik: “ja, dit ben ik!” Eindelijk had ik een stukje van mijzelf weer teruggevonden.

Het dragen van een haarwerk geeft grappige momenten. Kinderen vinden het bijvoorbeeld al gauw heel normaal dat ik een haarwerk draag. Mijn oudste dochter was drie toen ze in de speeltuin goed hoorbaar tegen een ander meisje zei: “Kijk dat is mijn mama, die daar met de pruik!”.  Een moeder vertelde eens aan mij dat haar dochter vroeg: “mama, jij hebt toch ook een echte pruik?” Want ja, dat hebben alle moeders toch?

Nog een grappig moment was toen mijn dochters vertelde dat ze toch zo wat raars hadden meegemaakt. Ze hadden een vrouw gezien zonder haar. Volgens hen was zij die ochtend duidelijk vergeten haar haarwerk op te doen.

Mensen geven vaak aan verbaasd te zijn als ik vertel dat ik een haarwerk draag. Regelmatig hoor ik: “Ik dacht altijd, wat heeft zij mooi haar!”. In de tijd dat ik synthetische haarwerken droeg, werd ik zelfs een keer in de apotheek aangesproken door een onbekende vrouw. Ze wilde graag weten welke kleuren ik in mijn haar had zodat ze haar eigen haar ook in deze kleuren kon verven. Deze momenten doen mij goed. Want net als elke vrouw, wil ik er graag mooi uit zien.

Inmiddels ben ik er achter gekomen dat het haar niet het mooiste sieraad van de vrouw is. Dat is absoluut haar hart. Toch zou ik mijzelf tekort doen als ik zonder een haarwerk door het leven zou gaan. Dus een oproep aan alle vrouwen die in een dergelijke situatie als mij zitten; neem die stap en maak een afspraak. Want je bent het waard!