Gepubliceerd op

Geen haar, nesthaar, doorkijkhaar…

Een mevrouw die tijdens de chemokuur een haarwerk had gedragen, hoopte niet alleen dat ze beter zou worden, maar ook dat ze haar eigen haar weer terugkreeg.

In de meeste gevallen krijgt men het haar ook weer terug. Vaak zijn de eerste haren die terug komen de zogenaamde “chemo” krullen. Dit is te vergelijken met het nesthaar van een puppy. Langzaam gaat dit over in (bijna altijd) het haar van voor de chemo. Soms verandert echter de kleur of structuur van het haar. In enkele gevallen komt het haar niet in de gewenste dikte en volheid terug.

Deze mevrouw kwam laatst bij mij voor een nieuw haarwerk. Ze wilde niet langer genoegen nemen met het ‘doorkijk’ haar van haarzelf. Daarbij heeft een haarwerk ook zo zijn voordelen; er is keuze genoeg uit meerdere modellen en kleuren. Bij de kapper zult u na een verf of knipbeurt maar moeten afwachten of u er blij mee bent, en dan loopt u er vervolgens een tijd (soms tegen uw zin) mee. Bij een haarwerk kunt u direct zien welke kleur of model u leuk vind.

De mevrouw die ik heb geholpen was erg bij dat we alles in huis hebben. Het was namelijk een klein feestje voor de dame en haar familie, om een nieuw haarwerk te mogen uitzoeken. Ze vertelde dat ze het haarwerk uitzocht bij haar kleding van die dag omdat ze dan net zo vaak kon wisselen van kleur en model als ze leuk vond. Zo heeft een haarwerk dragen ook weer zijn voordelen. Deze mevrouw hoefde zich niet langer druk te maken over haar ‘doorkijk’ haar.

Categorieën: