Gepubliceerd op

Een condoom voor het haar

Al jaren kom ik bij een mevrouw thuis voor het leveren van een haarwerk. Gebruikelijk krijg ik bij binnenkomst een glas uitgeperste sinaasappelsap. Terwijl ik het opdrink, luister ik naar de mevrouw die mij vertelt wat er allemaal is gebeurd de afgelopen periode.

Als ik de koffer open doe en het assortiment haarwerken op tafel leg, is mevrouw ondertussen al druk bezig met het bekijken van de kleur van de nieuwe haarwerken. De nieuwe collectie haarwerken brengt haar in extase. 

Terwijl ik nog wat in de koffer rommel, hoor ik de mevrouw zeggen: ”Ik ben een voorbehoedsmiddel vergeten”. Met een vragende en rode blik kijk ik haar aan. In mijn hoofd gaat van alles om. Ik vraag of een dame van 74 nog een voorbehoedsmiddel moet gebruiken. De dame krijgt ook een kleur. Ze zegt dat ze haar hoofdcondoom is vergeten. ”Hoofdcondoom?” vraag ik haar. Ik bekijk haar schuldige gezicht en schiet in de lach. Ze bedoelt namelijk geen hoofdcondoom, maar een pasmutsje. Ze is hem vergeten op te zetten door de mooie collectie haarwerken.

Mevrouw zet vervolgens het haarwerk af. Ze kent de regels namelijk al jaren en weet dat je eerst een pasmutsje op moet doen en daarna pas het haarwerk, voor de hygiëne. Helaas kan ik op dat moment niet meer ophouden met lachen. Stel je eens voor… Een condoom voor het haar!

Categorieën: