Gepubliceerd op

Geweldige nieuwe collectie haarwerken en trends 2017

Een bron van inspiratie en energie was DE haarwerkersbeurs in Duitsland waar ik afgelopen weekend ben geweest. Na een rit van zes uur kon ik me aanmelden in het Esperanto hotel te Fulda. Menige leverancier was al druk bezig met het opbouwen van de beurs.

Hartelijk werd ik begroet, (tenslotte ben ik al 52 jaar aan het werk en zijn de meeste leveranciers ook vrienden geworden). Zoals gewoonlijk bood ik mijn hulp aan bij het neerzetten en rangschikken van de koppen met de haarwerken. Tevreden konden we kijken naar de mooie stands.

Een snelle douche en op uitnodiging van een fabrikant, samen wat gegeten in een locale pub. Laat zou het niet worden, tenslotte hadden we met elkaar een druk weekend voor de boeg.

De volgende morgen begon al erg vroeg met een uitgebreide ontbijt buffet. Een strak programma om alle workshops en lezingen te volgen waar ik me voor interesseerde. Vooral de mannen haarwerken/aanvullingen/toevoegingen (zo dun en totaal ONZICHTBAAR) worden elke keer nog mooier. We gaan weer meer mannen met een haarwerk zien, of eigenlijk zien we HAAR en geen HAARWERK! Het heugaveld toupetje is verleden tijd!

Na een aantal interessante lezingen en workshops, was de beursdag al weer ten einde. Een gala diner volgde op uitnodiging van weer een andere leverancier. Mijn tafelgenoten (o.a. haarwerkers) kwamen uit alle delen van de wereld. Ik kon mijn taal/hart ophalen met een Italiaanse vertegenwoordiger.

Een gedeelte uit de collectie haarwerken van de fabrikanten werd geshowd tijdens deze avond. De avond werd afgesloten met een prosecco en een dansje. Na een korte nacht was het de volgende dag tijd om met de leveranciers te spreken. Menige haarwerk werd van voor tot achter onder de loep genomen.

De auto volgeladen en helemaal hieperdepieper van zoveel inspiratie en energie kon ik maar moeilijk tot rust komen. Er kan nog zoveel moois gemaakt en gedaan worden met haarwerken. Wat een mooi en interessant vak, waar we veel mensen blij kunnen maken met mooie haarwerken.

Layla Koopal

Contact
Categorieën: