Gepubliceerd op

Ik verlies mijn haar door chemo, wat nu?

We krijgen veel vragen van dames en heren die hun haar verliezen tijdens een chemo kuur. Vandaar dat we hebben besloten om ze allemaal op een rijtje te zetten, om ook uw vragen hiermee te kunnen beantwoorden. 

”Ik krijg een chemo kuur waarbij ik mijn haren ga verliezen. Wanneer valt mijn haar uit?”

Het is per persoon afhankelijk wanneer de haren uitvallen. Geen mens of behandeling is gelijk, dus ook de reactie van haarverlies verschilt per persoon. Meestal beginnen er bij de tweede kuur de eerste haren uit te vallen. Wat belangrijk is, is om alvast een haarwerk uit te zoeken zolang het eigen haar er nog op zit. Wij kunnen dan samen in alle rust bekijken wat het beste bij u past. Neem gerust een goede kennis, vriend of vriendin mee naar de afspraak. Mocht u een haarwerk hebben uitgezocht, kunnen wij hem voor u reserveren tot u hem nodig hebt. Maar wacht niet tot de eerste haren uitvallen met het maken van een afspraak. Nieuwsgierig naar onze haarwerken collectie, bekijk dan hier een deel van de collectie online.

”Hoe lang duurt het voor ik weer mijn eigen haar terug heb?”

Vanaf het moment dat de haren uitvallen, moet u er een jaar bij op tellen om weer een ‘kapsel’ te hebben. Een misvatting is dat men denkt met een paar maand al weer een volle bos haar terug te hebben. Het haar groeit ongeveer 1 centimeter per maand, maar voordat er een ‘kapsel’ te zien is bent u een jaar verder.De meeste mensen verkijken zich op de tijd van ‘kaalheid’. Denk aan alle feestjes, etentjes, verjaardagen, kerst en trouwerijen. Het (ongewilde) middelpunt van de belangstelling zijn omdat je een ‘doekje/mutsje of buff’ draagt is niet de belangstelling waar u dan mee geconfronteerd wilt worden.

”Wordt een haarwerk vergoed door mijn zorgverzekering?”

Haarwerk wordt ten alle tijden vergoed met een verwijsbrief van uw behandelde arts. We helpen u hier graag bij om dit te regelen. In het geval u niet verzekerd bent, kunt u bij ‘stichting puik voor elkaar’ een gratis haarwerk aanvragen.

”Wanneer kies ik voor een ‘pruik/haarwerk’ of voor een mutsje?”

De keuze wanneer u haarwerk of een ‘doekje’ gaat dragen, is aan iedereen zelf. Als het haar terugkomt krijgt u een soort ‘nesthaar’ of ‘chemokrullen’. Dit verdwijnt langzaam en uiteindelijk komt het ‘normale’ haar weer terug. Toch gebeurt het vaak dat de kleur en structuur van het haar veranderd. In een enkel geval komt het haar niet (helemaal) terug. Denk bij de keuze van een haarwerk niet alleen aan uzelf maar bedenk dat u door de ogen van aan anders soms verkeerd of ‘anders’ beoordeeld wordt. Haarwerk kan zoveel meer bieden dan zelfvertrouwen, rust en geen ‘ziek’ uiterlijk. Een ‘doekje/mutsje’ (desnoods van bamboe stof) is een must voor de nacht. Via uw hoofd verliest u veel warmte en bent u (door uw ziekte) heel kwetsbaar. Gelukkig hebben we voor elke vraag van haarwerk en hoofdbedekking een zeer grote en uitgebreide collectie in huis. Nieuwsgierig naar onze buff collectie, bekijk dan hier een deel van de collectie online.

Staat uw vraag er niet tussen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen! We beantwoorden al uw vragen graag. Bel naar (050) 312 27 22 of stuur een e-mail naar info@franskoopal.nl.

Contact
Categorieën: