Gepubliceerd op

Alopecia: de meest grillige vorm van een haarziekte

Het is een onzekere tijd, met soms kale plekken ter grote van een muntstuk, soms een algehele kaalheid maar niets is aanwijsbaar voor het verloop hiervan. Alopecia komt voor bij alle lagen van de bevolking en leeftijden. Bij stress, zoals bij een examen of een plotseling verlies van een dierbare zie je dat alopecia in alle heftigheid toeneemt.

Rust, reinheid en regelmaat is voor iedereen goed maar heel belangrijk voor de alopecia groep. Toch is er geen aantoonbare factor en zijn de onderzoeken nog niet veel verder gekomen tot nu toe. Veel klanten geven aan dat de hoop die ze telkens hebben op haargroei frustrerend werkt en daarmee ook een negatieve spiraal kan zijn.

Bij elk nieuwe haar krijgen ze hoop en daarna het verdriet als het weer verdwijnt. Menig creme of behandeling geven hoop en soms (tijdelijk) nieuwe haren, tot het medicijn of creme is uitgewerkt en de haren weer uitvallen. Niets is zo frustrerend.

Vandaar dat menigeen verzuchten: ‘Ik heb liever geen haar en zekerheid, dan elke nieuwe haar begroeten met onzekerheid’.

Een haarwerk geeft, in tegenstelling tot de andere (korte termijn) oplossingen rust. Het probleem is niet meer zichtbaar en geeft daardoor ook rust van binnen, wat ook weer een positieve uitwerking heeft.

Heeft u zelf ook last van Alopecia? Maak dan een (vrijblijvende) afspraak en gun u zelf mooi haar(werk).

Contact