Gepubliceerd op

Frans Koopal Haarwerken artikel in ‘For You’

Deze maand stond er weer een artikel van Frans Koopal Haarwerken in For You. Greet (62) uit Hoogezand vertelt over hoe moeilijk ze het heeft gehad toen ze alopecia kreeg.

‘Wat heb ik het er moeilijk mee gehad toen ik alopecia kreeg. Op steeds meer plekken op mijn hoofd viel het haar uit. Als ik mijn kapsel maar op een bepaalde manier in model bracht, kon ik de plaatselijke kaalheid nog enigszins bedekken, maar als je goed keek, kon je mijn hoofdhuid gewoon tussen de haren door zien. Vooral bovenop mijn hoofd, want daar zit een kale plek die ik niet goed kon verhullen. Het maakte me onzeker. Als ik op straat liep, had ik het gevoel dat iedereen naar me keek.”

”Mijn zoon en zijn vriendin vertelden me vorig jaar dat ze wilden gaan trouwen. Toen ze mij vroegen om getuige te zijn bij hun huwelijk voelde ik me in eerste instantie zeer vereerd. Maar naarmate de bruiloft dichterbij kwam, maakte ik me er steeds meer zorgen om. Als ik mijn handtekening moest zetten, zou ik wat voorover buigen en zou iedereen mijn kale plek zien. En dat zou later natuurlijk ook nog eens duidelijk op de foto’s te zien zijn.
Die gedachte gaf voor mij de doorslag. De bruiloft van mijn zoon moest een feestdag worden. Ook voor mij. Ik wilde me niet langer onzeker voelen over mijn uiterlijk en ik heb een afspraak gemaakt bij Frans Koopal Haarwerken.”

”Ik moet eerlijk zeggen dat ik ontzettend nerveus was toen ik de zaak binnenstapte, maar de ontvangst was hartelijk en voelde gelijk als een warme deken. Ook moest ik wel even slikken toen ik de eerste coupe, zoals het haarwerk genoemd wordt, kreeg opgezet. Maar toen ik het resultaat in de spiegel zag, heb ik me hardop afgevraagd waarom ik dit niet veel eerder had gedaan. Was ik echt die vrouw die me in de spiegel stralend aankeek? Wat een geweldig resultaat!
Ik heb nog een paar haarwerken gepast, maar nummer één bleek uiteindelijk toch het mooiste. Nu kon ik als een trotse bruidsmoeder naast het bruidspaar staan en hoefde ik niet langer bang te zijn om op de foto te komen.”

”Ik kan me nu niet meer voorstellen dat ik ooit zonder haarwerk rondliep. Ik voel me veel zelfverzekerder en durf weer in alle spiegels en etalageruiten te kijken waar ik langs loop. En ik kan je zeggen: dat is een fantastisch gevoel!” Lees het originele artikel hier: ‘ik stond als trotste moeder naast het bruidspaar‘.