Gepubliceerd op

Help, ik heb een kale plek in mijn pruik!

‘Kunt u mijn ‘pruik’ bijknopen terwijl ik er op wacht?’. Op mijn vraag hoe groot de kale plek is, volgt een vaag antwoord door de telefoon. Ik vraag of er een foto van de kale plek gestuurd kan worden, om de tijd van het bijknopen te kunnen inschatten.

De foto die volgde, liet een grotere plek zien als een die ik ‘even’ zou kunnen bijknopen. Hier moest ik toch wel ten minste een volle dag voor uittrekken. Dat betekende voor mij dus geen andere afspraken, zodat ik zo snel mogelijk het haarwerk kon bijknopen.

Haarwerk bijknopen

Het knopen gebeurt met een kleine haaknaald (dikte 0/12). Dit is een soort smirna naaldje maar dan zonder een ‘klepje’. De vooraanzet gebeurt vaak met het kleinste haakje en verder naar achteren met een iets dikkere koopnaald. De vooraanzet (lace front) worden de haren met een knoopje vastgezet. Hierdoor is het knoopje onzichtbaar. Verder naar achteren volgt een dubbele knoop.

Kasten vol met losse, afgeknipte en geprepareerde (houdbare) vlechten liggen klaar voor het (bij) knopen dan wel opnieuw knopen van haarwerk. Grijs haar (minimaal 25 centimeter) wordt helaas bijna niet meer aangeleverd. Gedoneerd haar (minimaal 40 centimeter) gaat naar stichting haarwensen.

Een fijn karweitje, maar snel op te lossen

Een oplossing voor het ‘even’ bijknopen kunnen we altijd vinden. Als mensen zien hoe veel en ‘fijn’ werk het is om een haarwerk te knopen, begrijpen ze wel dat ‘even’ iets meer tijd vraagt. Tenslotte willen we iedereen tevreden de deur uit laten gaan. Een ongelukje, door te ruw met haarwerk om te gaan, zijn vaak ‘snel’ op te lossen. Ook voor deze noodkreet ‘help, ik heb een kale plek in mijn pruik’ hebben we een passende oplossing gevonden.

Heeft u ook een kale plek in uw haarwerk? Maak dan snel een afspraak, het is ‘gemakkelijk’ op te lossen en na het bijknopen ziet uw haarwerk er weer als nieuw uit.

Contact