Gepubliceerd op

Bijna een kwart van de Groningers lijdt aan kaalheid

Ongeveer één op de vier vrouwen boven de veertig jaar krijgt last van extreme haaruitval. Één op de drie mannen krijgt te maken met kaalheid. Kaalheid bij vrouwen én mannen is een groot taboe. Vrouwen en mannen, bij wie het haar gaat uitvallen, kunnen te maken krijgen met verminderd zelfvertrouwen en zelfs psychische problemen. Zij durven zelden over hun probleem te praten. Met de ‘Dag van het Haarwerk’ op donderdag 15 juni willen erkende haarwerkspecialisten die bij brancheorganisatie ANKO zijn aangesloten, het taboe doorbreken. Frans Koopal Haarwerken zet dit extra kracht bij door op 17 en 18 juni een Hair Even for Men – speciaal voor mannen – te organiseren. Want er zijn oplossingen voor haarverlies, die niet van echt te onderscheiden zijn.

Gevoel van schaamte

Pruiken en haarstukken zijn mede dankzij internationale sterren zoals Rihanna en Kim Kardashian tegenwoordig een trendy modeaccessoire. Deze acceptatie geldt niet of veel minder wanneer er uit noodzaak een haarstuk of pruik wordt gebruikt. Bijna een kwart (21 procent) van alle Nederlanders heeft last van blijvende of tijdelijke kaalheid, ofwel ruim 3,5 miljoen mensen. “Dat zal dus voor de inwoners van Groningen niet heel anders zijn”  vertelt Layla Koopal van Frans Koopal Haarwerken in Groningen. “Haarverlies is zowel voor mannen als vrouwen een probleem, al is het taboe om erover te spreken bij vrouwen het grootst. Kaalheid of kale plekken in het haar zorgen bij vrouwen vaak voor schaamte. Die schaamte weerhoudt hen ervan hulp te zoeken en ze weten niet welke mogelijkheden er zijn op het gebied van haarwerken. Vooroordelen en achterhaalde denkbeelden blijven hierdoor bestaan. Met de Dag van het Haarwerk willen wij, de erkende ANKO haarwerkspecialisten, hiermee definitief afrekenen.”

Amateurs belemmeren goede hulp

Erkende haarwerkspecialisten herken je aan de ANKO-certificering. Zij worden meerdere keren per jaar bijgeschoold. Bij werk van amateurs kun je zien dat iemand een pruik draagt, maar bij haarwerken die gemaakt zijn door professionals zie je dat niet. “Er zijn helaas redelijk wat amateurs actief in onze sector”, vertelt Layla Koopal. “Daardoor zijn er slechte producten op de markt. Bij Frans Koopal haarwerken krijg je persoonlijke aandacht en de beste kwaliteit. En omdat we erkend zijn door de ANKO heb je ook recht op een vergoeding van je zorgverzekeraar. Dat is toch mooi meegenomen!”

Hair Event for Men

In het weekend van 17 en 18 juni organiseert Frans Koopal Haarwerken een event om uitgebreid kennis te maken met de populaire semi-permanente haarwerken voor mannen. Tijdens het weekend wordt een live demonstratie gegeven met een indrukwekkende metamorfose. U kunt vragen stellen aan ervaringsdeskundigen, de nieuwste toupets van dichtbij bekijken en voelen. U bent van harte welkom om langs te komen. Entree is gratis, aanmelden kan online.

https://franskoopal.nl/17-en-18-juni-hair-event-for-men/