Gepubliceerd op

Een klant vertelt: hoe bevalt het haarwerk?

Lindsay heeft sinds een paar maanden een haarwerk van Frans Koopal. Eerst durfde ze het haarwerk niet op te doen naar school omdat ze bang en onzeker was dat het dan juist zou gaan opvallen vanwege de plotselinge verandering naar een ander model. Na een langere periode vrij, in verband met het schrijven van haar scriptie en een keuzevak waarbij ze met andere mensen zat, heeft ze toch besloten het haarwerk op te doen. Ze vertelt u graag over haar ervaringen met het haarwerk.

Doordat ik trichotillomanie had, was mijn haar heel erg dun en kalend. Daarom spoot ik eerst elke ochtend een soort vezelachtig spul op mijn haar, waardoor de kale plekken opgevuld werden. Dit gaf veel frustraties, want het duurde langer, alles werd er vies en bruin van en ik vroeg me af of het goed voor mijn gezondheid was. Nu met het haarwerk kost het ’s ochtends minder tijd en voelt het toch wat fijner op mijn hoofd. Daarnaast kan ik nu gerust met mijn hoofd ergens tegenaan leunen, zonder dat er bruin spul op de stof komt.

Daarnaast lijkt het haar nu voller en natuurlijker, waardoor ik me wel wat zekerder voel op straat. Ik heb de pruik nu ook op met het sporten en dat gaat ook goed. Afgelopen jaren was dat ook al een probleem, vanwege het spul in mijn haar en de kale plekken die dan zouden ontstaan als het nat werd en eruit spoelde.

Nu ik een haarwerk heb, heb ik een stuk minder last meer van mijn trichotillomanie. Ik trek geen haren meer als ik de pruik op heb. Echter wanneer de pruik af is gebeurd dat helaas nog wel. Ik ben er dus nog steeds niet helemaal van af. Mijn haar heeft zo wel meer mogelijkheden om te groeien, maar op dit moment is het nog steeds erg dun en met kale plekken. Ik twijfel ook weleens of het nog wel goed terug gaat komen. Aangezien ik al 9 jaar trichotillomanie heb, kunnen de haarwortels ook wel behoorlijk beschadigd zijn. Gelukkig is een haarwerk een hele fijne oplossing en voel ik me hierdoor toch zekerder.

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Kom gerust eens langs voor een intakegesprek.

Contact